Steigerbouw: de hulp voor flexibel wonen

steigerkopen

Een eigen huis betekent dat er letterlijk altijd werk aan de winkel is. Naast de verschillende kleine reparaties en aanpassingen gaan er vaak veel uren zitten in het onderhoud van het huis. Schilderwerkzaamheden aan buitenmuren en kozijnen, onderhoud van een dakgoot of het vervangen van dakpannen. Het is een kleine greep uit de klussen die verricht moeten worden en wanneer u hier zelf mee aan de slag gaat, komen er direct uitdagingen op uw pad. Aan het werk op grote hoogte om de waarde van uw huis te behouden of te verhogen is namelijk lang niet altijd zo makkelijk als u van tevoren dacht.

Veiligheid, gemak en een beter resultaat

Onderhoud aan de woning betekent vaak dat er gewerkt moet worden op een aantal meter hoogte. Op die momenten is het belangrijk dat u denkt aan de veiligheid, het gemak tijdens het werken maar vooral ook het resultaat. Werken op een wankele ladder brengt namelijk niet alleen de veiligheid in het geding. Het zorgt er ook voor dat er keuzes gemaakt worden die niet altijd de beste keuzes zijn. Dat is waarom veel huiseigenaren kiezen voor het huren op kopen van een steiger. Het werken wordt dan niet alleen veiliger: het wordt veel makkelijker om direct alle gereedschappen en materialen bij de hand te hebben tijdens het werk. U kunt dan de tijd nemen om onderhoud te plegen aan het huis zodat u de aankomende jaren niet meer op dezelfde plek aan de slag hoeft.

Het belang van veiligheid

Bij het werken op hoogte is de veiligheid van uzelf en de mensen om u heen van groot belang. Laat mensen weten dat u aan het werk bent, zodat zij niet onder de steiger gaan staan. Daarnaast is het belangrijk dat u de tijd kunt nemen tijdens het werken aan het huis. Zorg er altijd voor dat de steiger voldoet aan de NEN-EN 1004 norm, zoals bij steigerkopen.nl bijvoorbeeld. U weet dat dan de steiger geschikt is voor professioneel werk en dat betekent dat u zonder problemen jarenlang gebruik kunt maken van de steiger of deze zelfs uit kunt lenen aan de buren of uw vrienden. Zo kunnen zij ook veilig aan de slag wanneer er onderhoud gepleegd moet worden!