Een mooi behang geeft ruimte in je woning.

Heb je grootse plannen om de indeling van je kamer aan te passen om meer ruimte te creëren? Maak dan ook gebruik van een nieuw behang. Met behang kan je een flink effect geven hoe groot je ruimte is, er zijn diverse voorbeeld te noemen hoe je de ruimte kan verbeteren.

Licht behang

Wanneer je een kamer erg ruimtelijk wilt laten lijken dan kan je kiezen voor een behang met een lichte kleur. Met ook nog een leuk patroon kan je zo een erg stijlvolle ruimte maken. Houd er wel rekening mee dat je behang moet hebben wat schoon te maken is. Vooral bij egale lichte kleuren zie je al veel sneller viezigheid dan bij donker behang. Het zou zonde zijn als je behang verpest wordt.

Donker behang

Is donker behang dan helemaal uit den boze? Dat hoeft niet per se. Je kunt namelijk donker en licht combineren. Maak bijvoorbeeld een wand de ‘drukke’ kant en de rest de ‘rustige’ plekken. Maar ook een vooral donkere muur kan toch een goede impact hebben. Hier moet je dan dan wel lichte meubels gebruiken om de kamer wat groter te laten lijken net als dat de vloer ook beter lichter kan zijn. Zo heb je ook nog eens een mooi contrast.

Welk behang?

Behang heb je in vele soorten en maten. De goedkoopste variant is papier. Wil je beter behang kies dan voor vinyl of glasvezel. Met dit type behang zie je ook minder snel bobbel en oneffenheden die nog op de muur zitten. Let goed op de eigenschappen van behang voordat je tot koop overgaat. Het ene type is beter afwasbaar en van de muur te verwijderen, het andere materiaal is weer net wat dikker. Wanneer je nog niet zeker weet wat het beste is kan je advies vragen bij behangexpert. Hier vind je vele soorten behang in het assortiment om jouw muren op te laten leven.