Stap de wereld van de rolgordijnen binnen!

rolgordijnen
Ben je die oubollige gordijnen in de woonkamer, die al twee verhuizingen hebben overleefd, nou eindelijk een keer beu? Is het na teveel te korte nachten nu dan echt tijd voor een gordijn dat geen enkel grijnsje licht doorlaat. Of ben je gewoon op zoek naar een stijlvolle raamdecoratie die je toch ook privacy garandeert? Al deze vragen zijn gemakkelijk op te lossen als je de wereld van de rolgordijnen binnen stapt! Rolgordijnen zijn ideaal voor iedere woonsituatie. Wil je in je huiskamer een nieuwe sfeer introduceren, waarmee je op prettige wijze met het licht kunt spelen? Met rolgordijnen kun je creatief aan de slag met kleuren en op maat gemaakte constructies om je ruimtes van een bijzondere lichtval te voorzien.

Alle kleurencombinaties zijn mogelijk

De voordelen van het installeren van rolgordijnen zijn talloos. Alle modellen worden op maat gemaakt, waarbij gekeken wordt naar de wensen van de klant. Allerlei kleurschakeringen zijn te bestellen of te combineren, zodat je creatief aan de slag kunt met de tinten van de rest van je interieur, op deze manier een combinatie creërend die een lust is voor het oog. Maar ook badkamers en zolderkamers komen goed tot hun recht met een nieuw rolgordijn. Voor de badkamers en andere vochtige ruimtes in huis is het aan te raden om een speciaal materiaal te gebruiken zodat de gordijnen goed blijven. Polyester rolgordijnen worden hier speciaal voor gemaakt. Sowieso zijn rolgordijnen makkelijk te gebruiken en vergen nauwelijks onderhoud. Ook zijn er rolgordijnen die gemaakt zijn van een speciaal materiaal voor bijvoorbeeld de zonnekant van je woning. Op deze manier vermijd je directe sterke lichtinval en daarnaast houd je je woning een stuk koeler. Dat is zeker een pluspunt tijdens die warme zomerdagen die er weer aan komen.

Ervaar eindelijk echte duisternis in je slaapkamer

Natuurlijk wordt ook de slaapkamer niet vergeten. Rolgordijnen worden van speciale coating voorzien zodat ze een verduisterende werking hebben. Als je wilt dat je altijd in duisternis in bed kunt blijven liggen, of het nu dag of nacht is, dan is een rolgordijn de ideale uitdaging voor jou. Ook de verduisterende rolgordijnen hebben een isolerende functie. Op deze manier garandeer je dat je slaapkamer het hele jaar op een aangename temperatuur blijft.

Duo-gordijnen geven je net een extra element

Voor wie nog een stapje verder wil, is het meer dan de moeite om ook eens te kijken naar duo rolgordijnen op maat. Ook wel roljaloezie genoemd, bestaat deze versie uit twee verschillende lagen stof die over elkaar heen bewegen. Met zowel donkere en transparante banen kun je op deze manier zelf de lichtval bedienen, zodat je de sfeer van elke ruimte probleemloos zelf kunt aanpassen. Rolgordijnen zijn bijzonder makkelijk te installeren en zijn daarnaast heel gebruiksvriendelijk. Je kunt ze niet wassen, maar vuil is gemakkelijk te verwijderen met een borstel. En mocht je onverhoopt toch een vlek veroorzaken, dan kun je die eenvoudig wegwrijven met een vochtige doek. Het bedienen ervan is bijzonder makkelijk met een bolletjes-koord.