Sfeer creëren in de woonkamer door middel van verlichting

industriele tafellamp

Is het tijd voor een rigoureuze aanpak in de woning? Let er dan ook op dat de verlichting op de juiste manier wordt toegepast, deze bepaalt grotendeels de sfeer, zeker wanneer de winterperiode weer is aangebroken.

Kies een passend design

Natuurlijk kies je een design die past bij de stijl van het huis. Een modern huis heeft strakke lampen met unieke vormgevingen. Bij een industriële stijl krijg je juist te maken met stoere, grote lampen. Wat dacht je van een mooie industriele tafellamp? Een industriele tafellamp is supersterk en staat prachtig op een houten of metalen bureau. Laat je inspireren door de nieuwe trends op het gebied van verlichting.

Maak een functioneel plan

Het is belangrijk om naast design te kijken naar een goed verlichtingsplan: je dient elke lamp daadwerkelijk een functie te geven. Zorg dat je geen donkere hoeken krijgt in je huis en voorkom dat er veel overlapping is qua licht. Wellicht is het een idee om een ontwerp te maken (eventueel met 3d software) om een goed beeld te krijgen.

Wel of geen slimme verlichting?

Investeren in slimme verlichting kan een goede keuze zijn als je meer wilt dan alleen verlichting aan- of uitzetten. Wat dacht je van op afstand je verlichting aanzetten als je naar huis komt? Ideaal tijdens winterperiodes. Je kunt met slimme verlichting ook kleuren instellen in diverse ruimtes door gebruik te maken van bijvoorbeeld een afstandsbediening of zelfs een app. Zo wordt sfeer maken in huis erg makkelijk voor je gemaakt.

Een dimmer zorgt voor extra sfeer

Wanneer je graag extra sfeer in je huis wilt hebben, kan je ervoor kiezen om een dimmer te installeren. Deze kan je in elke ruimte licht laten dimmen om een zachte en gezellige sfeer te creëren. Leuk bijvoorbeeld als je samen romantisch wilt eten aan tafel of wellicht lekker in een hoekje een boek wilt lezen. Bij slimme verlichting is het overigens ook mogelijk om de lampen te dimmen zonder daadwerkelijk een aparte dimmer te hoeven plaatsen.