Elke eetkamer heeft de juiste stoelen nodig. Het liefst van al exemplaren die comfortabel zitten én er goed uitzien.

Door de grote keuze aan eetkamerstoelen zijn er oneindig veel mogelijkheden om een persoonlijke toets aan jouw inrichting te geven. Heb je wat inspiratie nodig? Laat je dan verrassen door onderstaande tips:

Trendy materialen

De meest eetkamerstoelen hebben een lederen bekleding. Want leder geeft jouw eetkamer een luxueuze uitstraling.

Wil je een trendy inrichting? Kies dan voor een stoelen met een fluwelen bekleding. De velvet trend is namelijk aan een opmars bezig. 

Het leuke aan fluwelen eetkamerstoelen is de grote variatie aan kleuren. De klassiekers, zoals zwart en beige, zijn natuurlijk aanwezig. Maar je kan ook opteren voor een opvallende tint als oranje, rood of groen. Die toveren direct een glimlach op je gezicht.

Een mix van kleuren

Over kleuren gesproken: heb je er al eens aan gedacht om eetkamerstoelen te kopen in verschillende kleuren? Mix bijvoorbeeld witte kuipstoelen met hetzelfde model in een muntgroene kleur. Of maak een designstatement door sterk contrasterende kleuren bij elkaar te zetten. Het kan allemaal!

Een mix van modellen

Niet iedereen wil een set van gekleurde stoelen aan tafel. Ook dan zijn er allerlei mogelijkheden. Bijvoorbeeld: koop eetkamerstoelen in een verschillend ontwerp, maar dezelfde kleur. Zoals drie zwarte retrostoelen en drie zwarte houten stoelen. Deze aanpak geeft een speelse toets aan jouw eetkamer. 

Zitbanken

Stoelen aan de eettafel; dat doet iedereen. Wees dus creatief en ga voor een zitbank. Dat mag een klassieke houten bank zijn, maar evengoed een super luxueus model met een rugleuning. Er is een ruim assortiment om uit te kiezen. Doe-het-zelvers kunnen hun mouwen opstropen en zelf een zitbank in elkaar timmeren – dat is helemaal niet zo moeilijk. 

bron uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/14355292541489407/

Over de auteur