Riool inspectie met camera

loodgieter

Verstoppingen zijn erg vervelend en bovendien niet altijd even gemakkelijk op te lossen. Zeker als de verstopping wat dieper zit en de verstopping niet is op te lossen (bijvoorbeeld omdat er al dan niet per ongeluk een luier of iets dergelijks is doorgespoeld) kan het zo goed als onmogelijk zijn om zelf de verstopping te verhelpen. Je doet er dan vaak verstandig aan om het ontstoppen van het riool uit te besteden en over te laten aan een ervaren rioolontstopper. Zij hebben niet alleen allerlei apparatuur om een verstopping snel op te kunnen sporen, maar hebben ook vaak al jarenlange ervaring op het gebied van rioolverstoppingen. Hierdoor kunnen ze in een mum van tijd een verstopping verhelpen, terwijl je er zelf soms uren of dagen over zou doen.

Wat voor apparatuur heeft een rioolontstopper?

De meest gebruikte apparatuur bij het ontstoppen van een heftige rioolontstopping, is een cameraatje die in het riool kan worden gestopt. Deloodgieterzeist.nl heeft een monitor waarop heel duidelijk de binnenkant van het riool te zien is. Zo kan de camera eenvoudig richting de verstopping worden geleid, zodat bekeken kan worden wat nu eigenlijk precies de oorzaak is van de verstopping. Wanneer dit duidelijk is, kan er verdere actie worden ondernomen. Te denken valt aan een robot arm die de verstopping kapot maakt zodat deze valt door te spoelen, of juist de verstopping omhoog haalt zodat deze verwijderd is. Een verkeerde keuze kan de verstopping juist erger maken en deze verder laten gaan, zodat je er nog moeilijker bij kunt. Daarom verdient het de aanbeveling om een verstopping altijd aan een expert uit te besteden en deze de verstopping te laten verhelpen.

Heb je daarnaast nog last van andere lekkages? Er zijn loodgieters in uw omgeving die u hierbij kan helpen. Neem dan vrijblijvend contact met ze op.