Het is weer zomer! In de zomer moet je weer aan de slag met tuingereedschap om de tuin bij te houden. Doe je dit niet in de bloeiperiode van de planten, heb je binnen notime een onverzorgde tuin. Juist gereedschap is hierbij belangrijk. Er zijn veel soorten tuingereedschap te krijgen, wat zijn de ontwikkelingen hierin? Je leest het hieronder.

Basis gereedschap

Het basis gereedschap wat in iedere tuin aanwezig is bestaat vaak uit het volgende: Een hark, snoeischaar, gazonmaaier, schoffel, plantenschepje en een takkenschaar. Hierin zijn veel varianten te verkrijgen op de markt. Het gereedschap wordt technischer en is doorontwikkeld. Het hierboven genoemde basis gereedschap zal niet snel vervangen worden door geautomatiseerd gereedschap. Toch is er veel tuingereedschap dat gemotoriseerd wordt.

gemotoriseerd tuingereedschap

Gemotoriseerd tuingereedschap

In de grotere tuin kiest men steeds vaker voor gemotoriseerd tuingereedschap. Dit begon bij de grasmaaier die in grote tuinen werd vervangen door een zitmaaier. Hiermee kan de tuin in een aanzienlijk snelle tijd worden gemaaid. Anno 2015 zijn er zelfs automatische robots die de tuin maaien. Deze robots zien zelf waar het gras is en maaien het gras, hier komt verder geen arbeid bij kijken. Wel hebben deze machines onderhoud nodig, fabrikanten zoals Stiga bieden hier een oplossing voor. Met deze stiga onderdelen kan men zelf onderhoud plegen aan het gemotoriseerd tuingereedschap.

Doorontwikkeling

Veel tuingereedschap wordt door ontwikkeld en verbeterd qua gebruiksvriendelijkheid. Hierbij kun je denken aan het geluid wat het gereedschap maakt. Om overlast te beperken wordt dit steeds minder. De bekende heggenschaar wat vroeger met de hand ging, is gemotoriseerd en tegenwoordig zelfs gemotoriseerd zonder kabel te verkrijgen. Dit zodat je terwijl je de heg aan het knippen bent niet in de kabel kan knippen. Dit is een veel voorkomend probleem en is door deze ontwikkeling opgelost.

Van proffesional naar particulier

Tot op heden werd dit gereedschap voornamelijk gebruikt door professionals, maar de fabrikanten bieden steeds vaker dit soort gereedschap aan afgestemd op particulieren. Hierdoor kan je als consument kwaliteit gereedschap krijgen voor in je eigen tuin. Efficient werken en gebruiksgemak staat centraal. Er zijn een aantal webshops die gespecialiseerd in tuingereedschap en tuingereedschap onderdelen  zoals www.deonderdelenshop.be.

 

Over de auteur