Een terrasoverkapping aanschaffen

Met de aanschaf van een terrasoverkapping kun je het woonplezier aanzienlijk vergroten. Zeker nu het volop zomer is, is een heerlijk om onder een schaduwrijk terras van het mooie weer te kunnen genieten. En als het dan toch ‘s avonds begint te regenen, dan zit jij heerlijk droog en kun je alsnog lekker lang onder je overkapping buiten blijven zitten. Omdat in deze tijd van het jaar veel mensen besluiten om tot aanschaf over te gaan, geven wij je graag enkele tips die je bij de aanschaf kunt gebruiken.

Kwaliteitsverschillen tussen terrasoverkappingen

Voor ieders budget zijn er terrasoverkappingen te koop. Bedenk alleen wel hoeveel jaar plezier je van je aankoop wilt hebben. Goedkopere constructies gaan in de loop der jaren vaak mankementen vertonen. Denk hierbij aan het doorzakken van de draagbalken, of het loslaten van de coatinglaag van het aluminium frame.

Indien je aan dergelijke zaken weinig waarde hecht, of als je technisch bent aangelegd en dergelijke mankementen prima zelf kunt repareren dan is er op zich niks aan de hand. Maar wil je een mooi afgewerkte overkapping hebben waar je jarenlang plezier van hebt? Dan is het verstandig om voor terrasoverkappingen te kiezen die kwalitatief hoogstaand zijn. De constructies van het merk Weinor zijn hier een goed voorbeeld van.

Een-weinor-terrasoverkapping-op-maat

Weinor terrasoverkapping

Met een Weinor terrasoverkapping haal je echt vakmanschap in huis. Het Duitse merk staat al jarenlang voor uitstekende kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat je enkel bij vakhandelaren een Weinor terrasoverkapping kunt kopen. Bovendien stelt de fabrikant eisen aan de monteurs die de constructie in elkaar zetten. Dit dienen professionele geschoolde monteurs te zijn. Op die manier wordt de constructie zo goed en zo mooi mogelijk in elkaar gezet.

Maatwerk

Wanneer je voor Weinor kiest, dan heb je de keuze om een constructie op maat te laten maken. Bovendien heeft het merk allerlei accessoires in hun assortiment om de overkapping te voorzien van bijvoorbeeld mooie LED-verlichting, terrasverwarming en zonwering. Bovendien kan de fabrikant snel leveren. Het hoge kwaliteitsniveau, de vele accessoires en het snel kunnen leveren, maakt dat Weinor een goede keuze is indien je veel waarde hecht aan kwaliteit.

Regelgeving

Voordat je bepaald welk type overkapping je zou willen aanschaffen, adviseren wij met klem om eerst contact op te nemen met je gemeente. In iedere gemeente zijn er namelijk regels opgesteld over wat wel en wat niet is toegestaan voor wat betreft het aanbouwen aan woningen. Omdat de regels per gemeente nogal ver uit elkaar kunnen liggen, is het belangrijk om je goed te laten informeren voordat je overgaat tot de aankoop van een terrasoverkapping.

Wanden

Denk goed na of je wanden in de constructie wilt laten aanbrengen. Het voordeel van wanden is dat ze wind tegenhouden en dat (indien ze van kunststof zijn) privacy bieden. Echter, indien je het lastig vindt om van tevoren te bepalen of je het wel of niet prettig zou vinden om wanden aan te laten brengen, dan kun je voor flexibele oplossingen kiezen.
De flexibele oplossingen zijn er in twee varianten. De eerste variant zijn wanden die je los en vast kunt klikken. De tweede variant zijn de wanden die in een rails worden bevestigd zodat je ze los van elkaar open of dicht kunt doen.

Vergelijken loont

Indien je voor jezelf hebt besloten om een terrasoverkapping te gaan kopen, dan is het belangrijk dat je geen overhaaste aankoop doet. Doordat er zoveel aanbieders op de markt zijn, zijn niet alleen de kwaliteitsverschillen, maar ook de prijsverschillen vaak groot. Bedenk echter dat, indien de kwaliteit van twee aanbieders gelijk is, dat het niet hoeft te betekenen dat je dezelfde service kan verwachten. Voorbeelden van verschillen in service zijn bijvoorbeeld het niet in rekening brengen van het inmeten van de juiste afmetingen van de constructie en het uitvoeren van een incidentele kleine reparatie aan de terrasoverkapping.