Een green egg pizza

De green egg, de multifunctionele barbecue, is het ultieme buitenkooktoestel voor de professional en serieuze amateurkok. Grillen, braden, stoven of bakken, de precieze temperatuurregeling in combinatie met de dikke keramische schaal maken de barbecue geschikt voor een heerlijk green egg recept. Een pizza maken op de green egg, in combinatie met een authentieke pizza steen, maakt van de barbecue een eigen steenoven voor de green egg pizza.

Pizza maken op de green egg

Een perfecte pizzabodem is het geheim van iedere goede pizza. Hou hierbij rekening met de dikte van de bodem. Een bodem met een dikte van maximaal 1 millimeter je op een temperatuur van 300°C. Een bodem vanaf 2 millimeter heeft voldoende aan een temperatuur van 250 tot 275°C om het deeg gelijkmatig te garen zonder dat de bodem zal verbranden. Het vooraf goed voorverwarmen tot de gewenste gebruikstemperatuur is de basis voor een pizza maken op de green egg.

pizza maken op je green egg

De green egg gereed maken voor gebruik

Vul de green egg met houtskool tot aan de bovenkant van de vuurkorf. Zet de luchtregelaar onderaan de keramische schaal en boven op de deksel geheel open. Steek het houtskool aan door middel van aanmaakblokjes en laat het geheel 20 minuten branden totdat het houtskool goed gloeit. Sluit de deksel en plaats de margrietschijf, een speciale afdekdop voor de green egg, op de deksel en regel de temperatuur af op de gewenste warmte. Laat het geheel 5 minuten opwarmen waardoor de keramische schaal goed warm zal worden. Plaats vervolgens de speciale convEGGtor met de speciale pizza steen en verwarm deze gedurende 15 tot 20 minuten. Alles is nu gereed voor een pizza maken op de green egg.

Een gemakkelijk pizzarecept

Geeft het pizzadeeg de gewenste dikte en bestrijk deze met een basis tomatensaus. Beleg de pizza met 3 tot 4 ingrediënten zoals champignons, uien, paprika, ham, tonijn of ansjovis. Bedek het geheel met speciale pizzakaas en Italiaanse kruiden. Strooi wat bloem op de pizzasteen alvorens de pizza hierop te plaatsen. Dit verkleint de kans op vastplakken van het deeg op de pizzasteen. De pizza is na 5 tot 10 minuten klaar om te eten.

Over de auteur