Ook in de winter genieten van je dakterras

dakterras

Heb je een huis of appartement met een dakterras? Dan zul je hier in de winter waarschijnlijk niet vaak te vinden zijn. Maar wist je dat je met een aantal aanpassingen toch nog met koude temperaturen buiten kunt genieten van de winterzon op je dakterras? In dit artikel vertellen we je hoe je dit aanpakt!

Gezellige en comfortabele loungehoek

Een loungehoek nodig je uit om te zitten, dus je kunt deze hoek maar beter zo gezellig mogelijk maken. Schaf eventueel een nieuwe all weather loungebank aan, of geef je huidige loungebanken een upgrade met nieuwe kussens. Natuurlijk is de zithoek ook niet compleet zonder dekens. Leg een extra vloerkleed op de grond voor extra sfeer en huiselijkheid. Een kleed maakt de balkon- of terrasvloer ook nog eens minder koud. Houd er alleen rekening mee dat de buitenvloerkleed niet zomaar wegwaait. Leg het dus onder een (zware) loungetafel op een stukje onder de loungebank. 

Genieten van groen op je terras met kunstgras

In de winter kan een balkon of dakterras er soms een beetje ongezellig uitzien. Dit komt vooral omdat er dan geen groen is. Dit los je makkelijk zelf op door kunstgras te leggen. Dankzij kunstgras kijk je dus ieder seizoen tegen een groen balkon of terras aan. Er zijn zelfs speciale soorten kunstgras specifiek bedoeld voor een balkon of dakterras verkrijgbaar. Ook valt er veel te kiezen qua kleur en verschillende groentinten. 

Planten verzorgen en beschermen

Als je winterharde planten op je balkon of dakterras hebt, dan moet je deze goed verzorgen, zodat ze de winter door kunnen komen. Geef de ze geen water wanneer het vriest. Als het toch een paar dagen gaat vriezen, dan is het belangrijk om te checken of er niet teveel overtollig water in de plantenbakken zit. De grond kan dan gaan bevriezen, waardoor de planten ook doodgaan. Bescherm de planten met een vliesdoek, zodat ze minder gauw aangetast worden in periodes van vorst.

Zit er warmpjes bij met een heater

Creëer een lekkere warme plek op je dakterras met een speciale terras-heater. Kies voor een elektrisch exemplaar voor de veiligheid, want het is niet verstandig om met vuur te spelen op het dak. Dankzij een heater kun je ook in de winter buiten blijven zitten. Koop er eventueel ook een terrasscherm of windscherm bij, zodat je geen last krijgt van de wind en er dus helemaal warmpjes bij gaat zitten.

Denk ook aan de veiligheid

Tenslotte is het belangrijk dat je ook in de winter checkt of je dakterras nog veilig is. Heb je een hekwerk rond het terras en is deze nog in orde? Zijn er eventuele losse tegels die kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties?