Onderhoud van het dak

dak reparatie

Het dak is een belangrijk deel van het huis. Immers gaat er niets boven het dak een heeft het alles onder zijn hoede. Daarom is regelmatig dakbeheer erg belangrijk. Laat zo nu en dan eens het dak goed inspecteren. Dit kan vaak gratis en vrijblijvend, waarbij een dakinspecteur dus zal komen kijken naar het dak om te kijken of alle pannen nog heel zijn en goed overlappen, maar ook naar dingen als de de goten of die wel goed schoon zijn en wel goed af wateren. Als die verstopt raken kan dat namelijk als gevolg een dak lek hebben als het water onder de pannen staat. 

Waar moet je op letten

Door regelmatig een controle te laten uitvoeren kan je al in een vroeg stadium eventuele problemen ontdekken en zo kan je er dus wat aan doen voor er echt veel schade is aangericht. Als een lek zich echt lang uit mag breiden dan kan dat ertoe leiden dat de hele constructie van het dak kapot is. Dan kan je de kosten gaan dragen ineens voor een volledige dak renovatie. Dat is veel duurder dan zo nu en dan een inspectie laten uitvoeren, om zo preventief erachter te komen of er ergens mogelijk een lek aan het ontstaan is. 

Kwaad tot erger

Een dak lek kan erg vervelend zijn. Het kan ervoor zorgen dat er natuurlijk in de eerste plaats druppeltjes water door het dak heen komen, maar ook dat er een hogere vochtigheid in de lucht komt. Slaapt u bijvoorbeeld op zolder, dan kan dit vervelend zijn, omdat je dan langere tijd met een verhoogde luchtvochtigheid moet slapen. Verder kan het natuurlijk ook voor van die lelijke gele plekken zorgen op het behang, die je er niet meer uit kan krijgen. Voorkom dus een hoop gedoe en laat zo af en toe het dak is even bekijken door een specialist.

Eigen belang

Het is dus te zien dat het erg belangrijk is om op tijd te zijn. Wanneer er te lang wordt gewacht, kan een de lek voor meer problemen zorgen dan gewild. Het onderhouden van een dak is daarom erg belangrijk. Wanneer een dak in goede staat is, zal deze ook de juiste functie blijven behouden.