Moderne Slaapkamer Inrichting

De slaapkamer is de plek in het huis waar u echt tot rust kan komen. In een moderne slaapkamer is dit zeker het geval. In deze ruimte wordt gebruik gemaakt van strakke lijnen en chique materialen. De kamer is verder erg minimalistisch ingericht en in de open ruimte die wordt gecreëerd heerst een ontspannen gevoel. In de moderne slaapkamer inrichting wordt gebruik gemaakt van veel wit en zachte, effen kleuren als basis.
Hoe u de kamer verder kan inrichten, met betrekking tot bijvoorbeeld het meubilair, de verlichting en de vloer, wordt in de rest van het artikel toegelicht.

Vloeren

De vloer in de slaapkamer is een erg sfeerbepalend element. Voor een modern gevoel wordt vaak gekozen voor een gladde en neutrale vloer. Een betonnen vloer of grote tegels in grijstinten geven de kamer een stoerdere uitstraling, terwijl een hoogglans vloer de kamer nog moderner maakt. Wordt de kamer dan toch te steriel, dan is er altijd nog laminaat of hout om een warmer gevoel te creëren.

Meubilair

In een moderne slaapkamer horen niet veel meubels, alleen het hoognodige. Als kast worden vaak inbouwkasten gebruikt. Deze zijn praktisch, creëren ruimte en passen altijd perfect bij de ruimte. Met een witte hoogglans afwerking van de inbouwkast wordt de de slaapkamer nog ruimtelijker en gebruik makend van stalen grepen, krijgt de ruimte een strak gevoel.

Verlichting

De verlichting in een slaapkamer is een erg belangrijk onderdeel. De verlichting kan door een centrale plaats in de ruimte de echte blikvanger van de ruimte worden. Er kan dan gekozen worden voor grotere lampen met bijvoorbeeld koper of andere metalen. Heeft u liever dat de verlichting een neutraal onderdeel van de ruimte is, dan zijn inbouwspots een goede optie.
Voor verdere verlichting van de ruimte kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een stoere, moderne hanglamp bij het bed. Dit geeft de kamer een unieke sfeer en biedt tevens een handig leeslampje.

Raamdecoratie

Om de moderne slaapkamer inrichting toe te passen in de gehele ruimte, is de raamdecoratie erg belangrijk. Van donker grijze vouwgordijnen tot helder witte rolgordijnen, er zijn hier vele mogelijkheden. Als u de kamer geheel modern wil houden, zijn jaloezieën ook een erg goede, neutrale optie.