Lees hier alle voordelen van zonnepanelen!

Vier voordelen van zonnepanelen:

  • Financiële voordelen
  • Voordelen voor het huis
  • Stroom die altijd beschikbaar is

Geld besparen en verdienen

Op het begint ga je alleen geld besparen rekening bij de van je energieleverancier, omdat je zelf de opgewekte energie niet hoeft te betalen bij je energieleverancier. Na een tijdje ga je gebruik maken van de voordelen van zonnepanelen. Gemiddeld gaan zonnepanelen 25 jaar mee, de investering heb je na ongeveer 10 jaar terugverdiend. De investering in de zonnepanelen verdien je dus dubbel en dwars terug. Daarna kan je dus nog vijftien jaar genieten van ‘’gratis energie’’.

Het kan voorkomen dat je met de zonnepanelen méér energie opwekt dan dat er wordt verbruikt. Je kan de teveel opgewekte energie tegen een vergoeding terug laten stromen in het elektriciteitsnet. Dit wordt terug leveren genoemd.

Waardestijging van uw woning

Wanneer je huis beschikt over een zonnepaneleninstallatie op uw dak en je wilt het huis verkopen, dan voegen de zonnepanelen extra waarde aan de woning toe. Een reden waardoor de waarde omhoog gaat is, omdat de maandlasten voor de volgende bewoner lager zijn. Daarnaast hebben zonnepanelen een positieve invloed op het energielabel van de woning. Doordat de zonnepanelen zorgen voor een lager energielabel verhoogd dit dus de waarde van het huis. Weer een voordeel van zonnepanelen.

Stroom die altijd beschikbaar is

Wanneer u gebruik maakt van zonnepanelen, weet je zeker dat de opgewekte stroom dus ook echt groene stroom is. Je bent op deze manier duurzaam bezig en draag je je steentje bij aan een beter milieu, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Zonnepanelen hebben al voldoende aan normaal daglicht om de zonnepanelen te activeren.