Heb jij ook last van al die beestjes die in de zomer je huis binnendringen? Muggen, vliegen en spinnen, en als het even tegenzit ook nog nachtvlinders en motten. Als je op zoek bent naar een manier om al deze ongewenste gasten buiten te houden terwijl je toch van de frisse buitenlucht kunt genieten of terwijl je de warmte uit je huis probeert te krijgen zal je waarschijnlijk uitkomen op het installeren van een hor. 

Er zijn vele soorten horren verkrijgbaar en ze zullen allemaal helpen om je doel te bereiken. Een zeer populaire keuze hiervoor is een plisse hordeur. Deze horren vallen nauwelijks op in het kozijn, doordat ze opgevouwen aan een kant zitten. Daarnaast zijn de geleidende rails niet hoog, waardoor er geen vervelend hoge drempel ontstaat. Tot slot doen ze hun werk goed, zijn ze slijtvast en gemakkelijk schoon te maken. 

Zelf installeren of niet?

Het is niet ingewikkeld of vreselijk moeilijk om een plisse hordeur in je deuropening te plaatsen. Als je een beetje handig bent kun je prima een plissé hordeur zelf installeren. Zie je dat niet zitten of heb je er geen tijd voor dan kun je deze klus ook uitbesteden.

Wat wel belangrijke aandachtspunten zijn, is de precieze afmeting van je deurkozijn. Zo kun je de goede maat plissé hordeur kopen. Daarnaast is het verstandig om te bepalen of je kozijn precies haaks is of niet. 

Is dit niet het geval, of zijn je kozijnen niet helemaal recht, dan is het lastiger om de hordeur zonder kieren te bevestigen. De oplossing hierbij is om de tekortkomingen van je kozijn te compenseren zodat je zonder problemen de plissé hordeur kunt bevestigen. Ook hier geldt dat je dit zelf kunt doen als je wat kluservaring hebt. 

Heb je dat niet of wil je dat je hor snel te gebruiken is dan kun je waarschijnlijk beter iemand inhuren. Veel verkooppunten van plissé hordeuren bieden de mogelijkheid dat een professional de hor komt plaatsen. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden, maar je weet dan wel dat je hordeur snel en vakkundig geïnstalleerd wordt.

Conclusie

Een plissé hordeur is een goede optie om al het ongedierte daar te houden waar het hoort: in de natuur. De vraag of je deze zelf kunt installeren is afhankelijk van je kluservaring en het kozijn waarin de hor moet komen. Dit zal voor iedereen anders zijn en deze vraag valt dus ook niet met ja of nee te beantwoorden. Het is echter wel een feit dat je jarenlang plezier kunt hebben van een goed geïnstalleerde plissé hordeur.

Over de auteur