Inspiratie om met steigerhout aan de slag te gaan

Klussen met steigerhout is vrij gemakkelijk en vooral heel erg leuk. Een klusproject van steigerplanken, zoals het maken van meubels, bloembakken of accessoires hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Steigerplanken geven een robuuste look-en-feel aan de ruimte. Het ruwe hout dient wel goed afgewerkt te worden voor gebruik, dan heb je er namelijk het langste plezier van. Voor buiten zijn banken of robuuste tafels van steigerhout een absolute aanrader. 

Maar ook binnenshuis komt steigerhout erg goed tot zijn recht. Steigerhout is een hout dat hergebruikt wordt vanuit de bouw. Door het hergebruiken is het niet alleen een natuurlijk product maar ook nog eens een duurzaam product. Steigerhout is vaak in vele verschillende afmetingen verkrijgbaar waardoor het een houtsoort is dat gemakkelijk kan worden verwerkt. Om je een idee te geven van wat je allemaal met deze houtsoort kunt doen, vind je hieronder enkele voorbeelden ter inspiratie.

Een eettafel van steigerplanken maken

Als je een woonkamer binnenkomt is een eettafel van steigerhout direct een blikvanger, omdat deze stoer en robuust is. Online vind je genoeg tutorials om zo’n tafel zelf te maken. Combineer de tafel het liefst met stoelen die ook van een robuust materiaal zijn gemaakt, zoals leren stoelen. Leer past goed bij steigerhout en versterkt die robuuste look.

Plantenbakken van steigerplanken

Elk gezellige inrichting heeft planten daarin staan. Bloemen en planten fleuren je interieur op én zijn goed voor de luchtkwaliteit in je woning. Hoe leuk is het om zelf, eventueel met een online tutorial, een steigerhouten plantenbak te maken? Het steigerhout geeft een fijne uitstraling waar je je planten en bloemen goed mee kunt combineren. Sowieso is de combinatie hout en bloemen of planten natuurlijk erg passend.

Een kast van steigerplanken

Ook je eigen kast maken van steigerhout is een stuk makkelijker dan je misschien denkt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn planken en een paar schroeven, een meetlint en een schroefboormachine. Je kunt namelijk bijna bij alle aanbieders van steigerplanken deze op maat laten zagen. Dan is het thuis dus alleen nog maar een kwestie van alles in elkaar zetten.

Als kunstwerk aan de muur

Door verschillende kleuren steigerhouten planken aan je muur te hangen kun je een industrieel effect creëren. Dit past bijvoorbeeld erg mooi in een slaapkamer. Als een hele muur iets te veel voor je is kun je er voor kiezen om deze te onderbreken met een deel steigerhout. Vaak lijkt de ruimte hierdoor groter en geeft het hout een fijne sfeer aan de ruimte.

Een bed maken van steigerhout

Ook een bed is vrij makkelijk gemaakt van steigerhout. Je moet dan natuurlijk wel zorgen dat de lattenbodem goed in het frame past en als dat is gelukt dan heb je een bed dat er veel duurder uit ziet dan dat deze eigenlijk is. Steigerplanken kosten tegenwoordig namelijk niet zo veel geld meer en zijn dus perfect voor een dergelijk project. Zeker als je kijkt wat je kunt besparen, omdat bedden vrij duur zijn.

Naast een bed, kun je ook andere meubels voor in de slaapkamer maken. Eigenlijk is het ideaal voor in de slaapkamer, want het hout zorgt voor een kalme en natuurlijke uitstraling. Dit zorgt voor de rust die je nodig hebt. Naast een eenpersoons- of tweepersoonsbed kun je ook denken aan, nachtkastjes, commode,

bureau, kledingkast, omlijsting voor spiegel of een zitkist voor aan het voeteneind van je bed. Met andere woorden, de mogelijkheden met steigerhout zijn enorm, en daarnaast is het een fijn materiaal om mee te werken.