Insecten zijn niet de enige reden om voor een hor in je deur of raam te kiezen!

Uit onderzoek is gebleken dat één van de grootste ergernissen in de zomer het zoemen van insecten is als men wil gaan slapen. Super vervelend natuurlijk, net als vliegen die op je eten zitten of andere insecten die het huis inkomen. De oplossing is echter simpel: een inzethor op maat voor deur of raam.  Niet alleen houdt zo’n hor alle insecten buiten de deur, maar ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Tegenwoordig zijn er veel standaard horren op de markt te vinden, maar je kunt er ook voor kiezen om deze op maat te laten maken. Daarnaast zijn er nog andere zaken waar je rekening mee moet houden.

Een hor kopen tegen de allergieën

Als je aan een hor denkt, denk je dus meestal aan het buitenhouden van insecten zoals bovengenoemde muggen. Echter heeft een hor ook nog een ander aangenaam voordeel. Doordat een hor hele kleine, fijne gaatjes heeft, ook wel mazen genoemd, kan er stuifmeel tegengehouden worden. Ideaal voor mensen met hooikoorts, omdat de pollen die de allergie aanwakkeren dan niet het huis in kunnen zweven.

Er zijn verschillende soorten raamhorren op de markt verkrijgbaar

Er zijn verschillende soorten raamhorren te onderscheiden namelijk de vaste hor, de rolhor,  de inzethor en de inzetrolhor. Een vaste hor is het beste te gebruiken als je een smal kozijn hebt. Deze hor kun je namelijk tegen het kozijn monteren. Een rolhor kan op elk soort raam gebruikt worden, deze is vooral makkelijk bij een dakraam. Een inzethor kan, zoals het woord al zegt, in het kozijn gezet worden. Ideaal voor een draai- of kiepraam. Een inzetrolhor als laatste is nagenoeg hetzelfde als de inzethor, alleen rol je hierbij de hor naar beneden of boven op.

De soorten deurhorren die je kunt aanschaffen

Naast de raamhorren zijn er ook verschillende deurhorren te verkrijgen. Er zijn verschillende soorten deurhorren: de lamellenhordeur, de schuivende hordeur of rolhordeur, de plissé hordeur en de scharnierende hordeur. Een lamellenhordeur is ideaal als je kleine kinderen of huisdieren hebt rondlopen. Het is geen vaste hordeur maar met lamellen. Je kan daar zo doorheen lopen en valt achter je weer gewoon dicht. Enige nadeel hiervan is dat de mogelijkheid bestaat dat er hier en daar wat insecten meekomen.