Industriële huisstijl toevoegen aan je woonkamer?

verlichtingadvies

Steeds vaker proberen interieurstylisten een industrieel tintje aan de woon-, slaap- of werkkamer van een woning toe te voegen. Industriële accessoires en meubels passen zowel bij een modern, als bij een ietwat klassieker interieur. Dit komt mede door het feit dat veel industriële meubels in verschillende formaten en kleuren worden aangeboden. Gebruik bijvoorbeeld een grote industriële stellingkast in een modern interieur en kies voor een subtiele industriële wandlamp in een klassiek ingerichte woning. Door rond te kijken op de blogs van interieurstylisten kun je inspiratie opdoen voor het verwerken van industriële elementen in je eigen woning.

Tip: ook in woonprogramma’s op televisie worden vaak interieurs getoond met een industrieel tintje! Kijk hier eens een paar afleveringen van om te zien of je iets met de gegeven tips kunt in je eigen woning.

Industriële lampen in huis gebruiken

Een van de manieren om een industriële huisstijl aan je woonkamer toe te voegen, is het gebruik van industriële lampen. Deze lampen komen van oorsprong uit Oost-Europa en werden hier voorheen gebruikt in oude fabriekspanden. Fabrieken waren vaak erg donker, waar men snel en goedkoop een oplossing voor moest vinden. De lampen boden deze oplossing, zonder dat men lette op de vormgeving van de lampen. Naast de authentieke lampen uit Oost-Europa, zijn er verschillende woonwinkels die de industriële lampen laten reproduceren. Deze lampen missen vaak het warme van een authentieke industriële lamp.

Een authentieke industriële lamp bestellen

Wanneer je ook in je eigen woning een industriële lamp wilt gaan gebruiken, kun je deze zowel online als bij een woonwinkel kopen. Een van de webwinkels waarin authentieke industriële lampen worden aangeboden, is industrialampen.nl. Bij deze webwinkel worden de lampen vanuit Oost-Europa opgehaald en in West-Europa opgeknapt. Als de lamp volledig is opgeknapt wordt deze aan consumenten aangeboden, die hier nog vele jaren plezier van kunnen hebben.