Iedereen verdient een goede nachtrust

Iedereen weet hoe belangrijk een goede nachtrust is voor hun prestaties van de volgende dag. Echter weten een hoop mensen niet dat zij onbedoeld toch hun nachtrust verstoren door één onbewuste keuze. Maar wat is deze keuze precies en waarom is deze keuze toch zo belangrijk?

De keuze waar het hierover gaat, is een keuze die mensen vaak maar eens in een decennium hoeven te maken, namelijk het kiezen van een nieuw matras. Matrassen gaan, in de meeste gevallen, ongeveer 10 jaar mee, voordat ze versleten zijn. Bij het kiezen van nieuwe matras is het dus belangrijk dat u goed let op bepaalde aspecten, aangezien je de komende tien jaar op dat matras zult gaan slapen en je op dat matras jouw nachtrust moet kunnen pakken.

Maar waar dient u precies rekening mee te houden tijdens deze cruciale keuze? Just-dream heeft zelf een blog geplaatst, waarin acht tips staan waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een nieuw matras. Voor het gemak worden enkele van deze acht tips hieronder nog een keer herhaald, zodat je een beeld krijgt van wat belangrijk is:

  • Let op de stevigheid, de ondersteuning en het comfort van het matras.
  • Kies altijd voor een matras met vijf comfortzones.
  • Zorg dat je de mogelijkheid hebt op proefslapen.
  • Koop nooit een matras dat opgevouwen of opgerold is geweest.

Het aanschaffen van een matras met vijf comfortzones is van belang voor een goede nachtrust, aangezien jouw lichaam ook 5 comfortzones heeft (hoofd, schouders, romp, heupen en benen). Mensen denken vaak dat hoe meer comfortzones het matras heeft, hoe beter het matras. Helaas is dit dus niet het geval. Ook de mogelijkheid tot proefslapen is belangrijk voordat je een nieuw matras aanschaft. De reden hiervoor is eigenlijk best simpel, namelijk dat je pas goed kunt beoordelen of een matras goed  voor jou is als je er enkele nachten op hebt kunnen slapen. Uit onderzoek is gebleken dat 3 op de 4 mensen vinden dat je minimaal een week op een matras moet kunnen slapen om erachter te komen of het matras goed voor jou is.

Mocht je meer tips willen weten, kijk dan even op www.just-dream.nl/blog/.