Glas op maat

Vaak wordt er gedacht dat je alleen maar glas kan kopen in vaste maten. Dit is gelukkig niet het geval, want je kunt overal in Nederland glas op maat bestellen.

In dit artikel vind je een kort overzicht van de verschillende soorten die je kunt bestellen.

Waarom glas op maat bestellen?

In elk huis is er meestal wel een raam te vinden wat geen standaardafmetingen heeft. Denk bijvoorbeeld aan dat dakraampje wat een rare vorm heeft of een stuk glas van de douchecabine die onder een schuin dak staat. Als deze kapot gaan op wat voor manier dan ook, dan zullen deze vervangen moeten worden en dan heb je dus afwijkende maten nodig.

Welke varianten glas op maat kan ik bestellen?

Glas is er in allerlei soorten. De meest voorkomende zijn: enkel glas, dubbel glas en gehard glas.

Enkel glas zou je in principe zelf op maat kunnen snijden, wanneer je een beetje handig bent. Het enige wat je dan nodig hebt is een glassnijder en een rechte lat waarlangs je kan snijden. De lat fungeert dan als liniaal en zo kun je een mooie rechte lijn trekken. Het is belangrijk dat je in één keer doorsnijdt zonder tussentijds te stoppen. Anders kan het glas verkeerd afbreken en dan is het kapot of ingescheurd.

Dubbel glas en gehard glas kan je zelf echter niet op maat snijden en zal je dan ook op maat moeten bestellen bij de fabrikant. Zorg er daarom voor dat je de maten goed opmeet voordat je gaat bestellen. Er is niets zo frustrerend als een raam krijgen wat vervolgens niet past. Dit geeft een hoop ergernis en kost ook nog eens veel extra tijd en geld.

Minder vaak voorkomende glassoorten zijn: figuurglas, veiligheidsglas, gekleurd glas, plexiglas en gelaagd glas.

Glas kun je niet alleen bestellen in verschillende lengtes en breedtes, maar je kunt ook nog de dikte bepalen. Heb je bijvoorbeeld een dik glazenblad nodig voor een zelfgemaakte keukentafel, dan kan je dit ook bestellen.

Vervang enkelvoudig glas voor dubbel glas

Wanneer je enkelvoudig glas in het gehele huis gaat vervangen voor dubbel glas, dan kun je op de lange duur veel geld besparen. Dubbel glas isoleert namelijk veel beter en daardoor gaan de energiekosten flink omlaag. Het beste resultaat geeft HR++ en HR+++ glas.

Dubbel glas is qua aanschaf wel duurder, maar dit prijsverschil haal je er na 2,5 jaar al uit. Daarna is het pure winst die je maakt. Je ziet dat dit dus een goede manier is om de vaste lasten omlaag te brengen.

Wat kost glas op maat?

De kosten van maatwerk zijn vooraf moeilijk aan te geven. Vraag daarom bij meerdere partijen offertes aan om een goed beeld te krijgen van de huidige prijzen. Vaak zit er namelijk aardig wat verschil in prijs tussen de verschillende aanbieders. Neem daarom de tijd om dit goed uit te zoeken. Dit kan je namelijk aardig wat geld besparen.

Tot slot

In dit artikel heb je een kort overzicht gekregen over glas op maat. Veel succes met het bestellen bij www.glasbestellen.nl!