Gebruik van enkelglas of dubbelglas bij uw woning?

raamdecoratie

Het is handig om te weten of u enkelglas of dubbelglas nodig heeft voor uw woning. We hebben ramen in ons huis zitten om meer zonlicht naar binnen te laten vallen. Lichtinval is niet alleen prettig voor onze ogen, maar het maakt een kamer ook optisch ruimer. Daarnaast scheelt veel lichtinval in de energierekening. Desondanks kan een verkeerde keuze in glassoort u geld gaan kosten. Daarom bespreken we de verschillen van enkelglas en dubbelglas.

Enkelglas

Enkelglas gaat al heel lang mee. Vooral in oude huizen zijn de ramen van enkelglas, dit omdat vroeger enkelglas het standaard glas was. Helaas is het zo dat enkelglas een lage isolatie heeft, waardoor de warmte niet lang in de ruimte blijft en de verwarming constant aan staat. Een voordeel van enkelglas is dat het kan geheel op maat kan worden geproduceerd; met of zonder facet, rond, rechthoekig, ovaal of in een bijzondere vorm.

Dubbelglas

In dubbelglas zit een betere isolatie dan in enkelglas. Dit omdat dubbelglas een laagje stilstaande lucht heeft tussen de twee glazen, ook wel een spouw genoemd. Als de lucht in de spouw is opgewarmd, kan de warmte niet weg waardoor de ruimte warm blijft. Dubbel glas wordt tegenwoordig meer gebruikt dan enkelglas, omdat dubbelglas beter isoleert en daardoor uw energierekening laag blijft.

Voor nieuwbouwwoningen wordt vrijwel alleen nog dubbelglas gebruikt, gewoonweg omdat dit in de kosten bespaart en milieuvriendelijker is. Mocht u echter een op maat gemaakt glas in bijzondere vorm willen, dan is enkel glas een optie om te overwegen.

Voor al het glas op maat kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.