Een makelaar Gorinchem kiezen: dit is belangrijk

makelaar gorinchem

Als jij je woning wilt verkopen, dan heb je een makelaar Gorinchem nodig. Deze persoon helpt je van begin tot eind tijdens het proces en veel van het succes hangt af van wie je uitkiest. Daarom is het erg belangrijk om goed stil te staan bij deze keuze. Je wilt je woning snel verkopen en voor de best mogelijke prijs. Let op de onderstaande punten en je vindt vast de juiste specialist.

Wat is een goede makelaar in Gorinchem?

Allereerst is het belangrijk dat de makelaar of het makelaarskantoor goed is. Maar als je op zoek gaat naar geschikte kandidaten, dan zeggen deze uiteraard allemaal dat ze goed zijn. Wat is goed? Er zijn een aantal manieren waarop je kwaliteit kunt herkennen.

●        Funda beoordeling: de Funda beoordeling is een gemiddelde van de scores die voorgaande klanten aan de makelaar hebben gegeven. Het is dus een manier om te zien wat andere woningeigenaren vonden van de kwaliteit van de service. Kijk wel even naar de hoeveelheid beoordelingen die de makelaar in Gorinchem heeft gehad.

●        Het aantal verkochte woningen: een makelaar zal je ook informatie geven over het aantal woningen dat ze het afgelopen jaar hebben verkocht. Uiteraard moet je dan wel rekening houden met de omvang van het makelaarsbureau. Je beoordeelt zo hoe actief de makelaar is op de huizenmarkt.

●        Brancheorganisatie: het is altijd verstandig om voor een makelaar in Gorinchem te kiezen die is aangesloten bij een brancheorganisatie. Dat getuigt niet alleen van een professionele houding, maar ook van kwaliteit. Om lid te worden en te blijven moet de makelaar namelijk aan de strenge kwaliteitseisen van de vereniging voldoen.

Wat is nog meer belangrijk?

Met de bovenstaande punten kun je een selectie maken van de verschillende makelaars in jouw woongebied. Je hebt dan al meer zekerheid over de kwaliteit van de makelaar. Vervolgens is het belangrijk dat je dan een specialist kiest die jou het beste kan helpen. Dan zijn er ook een aantal punten die je kunt beoordelen.

●        De kosten: als de makelaar in Gorinchem jouw woning verkoopt, dan vraagt deze daar uiteraard kosten voor. Je betaalt in het begin altijd opstartkosten. Alleen als de woning verkocht wordt, dan vraagt de makelaar een percentage van de verkoopopbrengst.

●        De doorlooptijd en indicatieve opbrengst: ben je in contact geweest met een makelaar, dan zal deze je een schatting geven van hoe lang het duurt om je woning te verkopen en welke prijs je ervoor kunt krijgen.

●        De vestiging: als jouw woning in Gorinchem staat, dan is het logisch dat je daar een makelaar in Gorinchem bij zoekt. Deze kent jouw markt het beste en weet exact wat je daar momenteel kunt verwachten.

De beste makelaar in Gorinchem vind je door een vergelijking te maken. Je wint informatie in over verschillende kandidaten en maakt een selectie op kwaliteit. Vervolgens ga je dieper in op wat de makelaar in Gorinchem voor jou kan betekenen en voor welke prijs. Uiteindelijk heb je dan de beste kandidaat te pakken. Hofstede Makelaardij doet er alles aan om jouw droomwoning te kopen!