Dit zijn de lampentrends van dit moment

lampen van het moment

Verlichting is één van de belangrijkste onderdelen van je interieur. Met de juiste verlichting maak je je interieur helemaal af en creëer je in elke ruimte een fijne sfeer. Met de juiste verdeling en lichtsterkte kun je prachtige nuances aanbrengen in elke ruimte van het huis. Natuurlijk wil je niet alleen de juiste verlichting in iedere ruimte van je huis maar ook mooie lampen die passen bij jouw inrichting. In dit blog zetten we daarom de lampentrends van dit moment voor je op een rijtje. 

Wereldse stijlen zijn in opkomst

Een van meest aansprekende lampentrends van dit moment, is het combineren van wereldse stijlen. Waar we vroeger kozen voor één stijl zoals bijvoorbeeld een Scandinavische stijl, een Afrikaanse stijl of een Oosterse stijl, worden deze opties tegenwoordig veelvuldig met elkaar gecombineerd. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van Bamboe, Rotan, neutrale kleuren en aardetinten. Qua verlichting kun je hierbij denken aan een rotan- of bamboelamp. 

Verlichting als wanddecoratie of wanddecoratie als verlichting

Een andere verlichtingstrend die steeds meer in opkomst is, is verlichting als wanddecoratie of wanddecoratie als verlichting. Het is maar net hoe je er naar kijkt. Je kunt bij deze lampentrend denken aan wandbordjes met een lampje erin, of (terugkomend op de wereldse stijl) een gevlochten rotanwandlamp met een lamp in het midden. Het gevlogen bamboe zorgt daarbij voor een leuk lichteffect op je muur. 

Mooie kleurstellingen in lampentrends

Bij lampentrends van dit moment hoort natuurlijk ook een specifieke kleurkeuze. Als we kijken naar de “populaire kleuren van dit moment” zien we kleuren als okergeel, zacht goud, smaragd groen, donkerblauw, zwart, terra en oker veelvuldig terug. Als je kijkt naar deze kleuren, zie je de industriële lijn steeds meer terugkomen. Dit is natuurlijk goed te verklaren: een kleur als okergeel haalt de uitstraling van zwart metaal op een geraffineerde manier naar boven. Een kleur als donkerblauw geeft juist een bijzondere sfeer aan de setting. Hiermee stap je wellicht wat uit je comfort zone maar dat past volledig bij de lampentrends van dit moment.

Glas is hot dit jaar

Wat absoluut niet mag ontbreken en dus dé lampentrend van dit jaar is, is het gebruik van glas. Je vindt glazen lampen dan ook veelvuldig terug in verschillende interieurs. Glazen hanglampen in je interieur zorgt niet alleen voor sfeer maar ook voor meer ruimtegevoel. Je kunt hierbij denken aan hanglampen van rookglas, helder glas, melkglas, bollampen of een zogenaamde floating globe. Al deze glazen lampen geven je interieur een knusse- en gezellige uitstraling. 

Waar koop je de lampentrends van dit moment?

Ben jij op zoek naar nieuwe lampen  voor in je interieur? Kijk dan zeker eens op de website van Directlampen.nl. Hier vind je alle lampentrends van dit moment. Daarnaast vind je hier ook een groot assortiment aan leeslampen, LED verlichting, plafondlampen, en andere verlichting. We zijn ervan overtuigd dat je hier zeker zult slagen, mits je een keuze kunt maken uit het ruime aanbod.