De voordelen van een plafonnière

Hoewel spotjes steeds populairder worden als centrale lichtbron, zien we nog steeds veel plafonnières in voornamelijk functionele woonruimtes. In de woonkamer zie je een plafonnière niet zo veel meer, maar in de wc, op de gang, in de badkamer en in de slaapkamer zijn de lampen nog altijd erg populair. Plafonnières worden, volgens ons ten onrechte, vaak gezien als saai en functioneel. Hoewel een plafonnière inderdaad zeer functioneel is, hoeft deze zeker niet saai te zijn. Er zijn namelijk genoeg bijzondere plafonnières die zeker niet misstaan in huis. Daarom lees je in dit blog meer over de voordelen van de plafonnière.

Wat is een plafonnière?

Een plafonnière klinkt heel bijzonder, maar is in feite gewoon de letterlijke vertaling van plafond in het Frans. Deze plafondlamp is een van de meest gebruikte lampen wereldwijd dankzij de grote variëteit in het aanbod. Een plafonnière wordt echter steeds meer gezien als een functionele lamp en minder als een stijlitem. Echter, ook plafonnières worden ook moderner en dus zien we niet alleen ronde, bolvormige plafonnières, maar steeds meer andere vormen. Op deze manier hopen fabrikanten deze plafondlamp aantrekkelijker te maken voor de moderne generatie. 

Wat zijn de voordelen?

Een plafonnière neemt erg weinig plek in beslag. Afhankelijk van het model dat je kiest, kan je een plafondlamp kopen die slechts enkele centimeters uitsteekt. Dit is ideaal voor gebruik in kleine kamers of kamers met een laag plafond. Door de moderne ontwerpen van de plafonnières worden ze ook zeer geschikt voor plaatsing in een modern interieur, waarin strakke lijnen en grijstinten het goed doen. Een ander voordeel van een plafonnière, hoewel de naam het misschien niet weggeeft, is dat je deze ook prima aan de muur kunt bevestigen.

Een geschikte lamp vinden

Welke lamp geschikt is voor jou, hangt natuurlijk af van jouw situatie. In welke ruimte wil je een lamp plaatsen en welke functionaliteit verwacht je van deze lamp? Zorg dat je precies weet waar je een lamp gaat plaatsen voordat je beslist welke lamp je gaat kopen. Zoek een lamp die past bij jouw interieur en vergeet niet: uiteindelijk blijft het kopen van een lamp altijd een experiment. Het is lastig om exact in te schatten welke invloed een lamp op de kamer gaat hebben, maar als je ervoor zorgt dat je goed voorbereid bent is de kans dat het tegenvalt minimaal.