De hernieuwde populariteit van houten meubilair

houten meubilair

Hout is traditioneel hét materiaal voor meubilair. Tegenwoordig kunnen meubels weliswaar ook worden gemaakt van bijvoorbeeld staal, ijzer of kunststofmaterialen zoals plastic, maar toch wordt houten meubilair weer langzaamaan zo populair als vanouds. Wat zijn de belangrijkste redenen hiervoor?

Houten meubilair oogt natuurlijk

Houten meubilair kent prachtige patronen en lijnen. Het natuurlijke materiaal zorgt er bovendien voor dat elk meubelstuk volledig uniek is. Zo vind je bijvoorbeeld nergens ter wereld twee van echt hout gemaakte tafels die gelijk zijn aan een elkaar. Bovendien bestaan er de meest uiteenlopende houtsoorten die weer op tal van verschillende manieren zijn afgewerkt, zodat eenvoudig een tafel of stoel wordt gevonden die past bij de rest van de inrichting van een kamer. Om een idee te krijgen van alle mogelijkheden, kan je bijvoorbeeld eens het uitgebreide assortiment van houten meubilair van Table Du Sud doornemen.

Houten meubels zijn krachtig en gaan vele jaren mee

Misschien wel hét belangrijkste voordeel van hout ten opzichte van andere materialen, is de kracht van het natuurlijke materiaal. Met name hardhouten meubilair gaat niet slechts jaren maar zelfs generaties lang mee. Dit wat donkere type hout, zoals eik of teak, is niet alleen tegen vrijwel alles bestendig maar behoudt bovendien zijn natuurlijke schoonheid voor zeer lange tijd. Meubilair van zacht hout is weliswaar wat gevoeliger voor krassen en dergelijke, maar deze sporen des tijds geven het houten meubilair juist een extra karaktervol uiterlijk.

tabledusud

Houten meubilair vergt nauwelijks onderhoud

Houten meubels hebben weinig onderhoud nodig om fraai te blijven ogen. Waar bijvoorbeeld ijzeren meubels zelfs wanneer zij zijn bedekt met een verflaag op een gegeven moment gaan roesten, daar is het voor houten meubels voldoende om zo nu en dan met een doek wat stof te verwijderen om het meubilair er weer als vanouds uit te laten zien.

Houten meubels zijn geschikt voor elke ruimte, ook buiten

Doordat houten meubilair in vele uitvoeringen en stijlen komt, zijn houten meubels geschikt voor elke kamer in een huis. Door het hout te bewerken, kan houten meubilair bovendien veilig in de tuin worden geplaatst. Houten meubilair oogt niet alleen beter tussen het natuurschoon van een tuin, maar gaat bovendien ook in de buitenlucht vele jaren langer mee dan bijvoorbeeld plastic tuinmeubels.