Klaar voor een dosis inspiratie voor jouw tuin of gewoon benieuwd welke trends in 2016 helemaal in zijn? In samenwerking met Daalder hebben we de belangrijkste tuintrends voor 2016 voor je op een rij gezet.

Tuintrend 1: een oerwoud van groen

Bij tuin denk je waarschijnlijk direct aan groen en planten. De eerste tuintrend voor 2016 sluit hier bij aan en zet de tuin als oase van groen centraal. Veel mensen zijn graag in de natuur, maar hebben geen tijd of mogelijkheden in de buurt om de natuur ook daadwerkelijk in de te duiken. Maar waarom je eigen tuin niet omtoveren tot een weelderig begroeide ruimte waarin jij jezelf in de natuur waant? Rijk begroeide tuinen zijn dit jaar helemaal in en bieden de gelegenheid om je thuis onder te dompelen in een wereld van groen.

Tuintrend 2: binnen smelt samen met buiten

Steeds meer mensen ervaren de tuin als verlengstuk van de woning. Volgens deze tweede tuintrend voor 2016 zet deze trend zich door en wordt binnen en buiten steeds meer één. In praktijk betekent dit dat kleuren die in je interieur centraal staan ook op het terras of in de tuin zichtbaar zijn. Daarnaast groeit de tuin verder uit tot een woonruimte waar je heerlijk kunt ontspannen. Faciliteiten zoals een terrasoverkapping en luxe loungemeubels helpen hierbij en bieden net dat extra comfort waar je blij van wordt. De Daalder terrasoverkappingen zijn hier een mooi voorbeeld van en bieden een droge plek tijdens de regen en wat extra schaduw in de zomer. Want is het geen heerlijk vooruitzicht om op een hete zomerdag lekker in de schaduw te genieten van een glaasje wijn of een fris glas muntwater?

Tuintrend 3: zelf kweken

De derde tuintrend voor 2016 nodigt jou uit om zelf planten en kruiden te kweken. Afgelopen jaar was kruiden en groente kweken al helemaal hip door de Albert Heijn moestuintjes. Ook in 2016 zet deze trend door en kun je lekker zelf aan de slag met het kweken van kruiden, groente en fruit. Want wat is er nou leuker dan groente uit eigen tuin eten? En het werkt nog ontspannend ook!

Over de auteur