Toen je vorig jaar nieuwe verlichting installeerde in huis, heb je er voor gekozen om de gloeilampen van vroeger te vervangen door LED lampen. Deze zijn namelijk een stuk zuiniger, zodat je het milieu minder belast en ook het verschil in je portemonnee een stuk meer voelt. Het was een goede investering, want je merkt nu al dat je energierekening een stuk lager is geworden. 

Het enige nadeel dat je echter ondervindt in huis, is dat het licht van de LED lampen best fel is. Dit is overdag geen probleem, maar ’s avonds zou je toch wel willen dat de lichtsterkte enigszins aangepast kan worden, zodat je meer een warmere sfeer in huis kunt creëren. Een Led dimmer kopen kan in deze situatie een goede uitkomst zijn.

Met een goede dimmer kun je de lichtsterkte tussen 0-100% variëren

Met een degelijke led dimmer kun je namelijk het vermogen van je lampen een stuk minder maken en deze precies de juiste sterkte geven die bij de sfeer van het moment past. Voor je led lampen heb je een speciale led dimmer nodig. Het heeft weinig zin om te proberen de dimmers van de voorheen geïnstalleerde halogeen lampen te gebruiken, want daar willen de led lampen nog wel eens door gaan flikkeren. 

Afhankelijk van het merk van je led lampen, zijn er verschillende led dimmers beschikbaar. Heb je bijvoorbeeld led lampen van Philips, Osram of Ikea, dan is de Fase afsnijdende dimmer aan te raden. Met deze dimmer zullen je lampen niet zoemen of flikkeren en kun je ze op iedere gewenste licht sterkte probleemloos laten branden. Er vindt geen hapering plaats en je kunt deze dimmers gebruiken voor led lampen tussen de 0-150 Watt. 

Met een degelijke led dimmer kun je de lichtsterkte variëren van 0% tot 100%. Op deze manier kun je je zelf  ervan verzekeren dat je altijd de gewenste lichtsterkte in huis kunt hebben die het beste past bij een specifiek moment. Wil je ’s avonds rustig op de bank een filmpje kijken, dan wil je natuurlijk liever een meer gedimd licht, dan wanneer je de vloer staat te dweilen en precies moet zijn waar je mee bezig bent.

Over de auteur