Buitenverlichting

We zouden het vaak vergeten als we een tuin aanleggen. De juiste verlichting. Een goede tuinlamp is niet alleen onontbeerlijk om te kunnen zien in het donker, maar kan ook sfeerverhogend werken. Sommige buitenverlichting is zelfs op zichzelf het bekijken waard. Met de juiste buitenverlichting kan je de puntjes op de i zetten, en nét dat beetje extra te geven om te kunnen genieten van een tuin in een stijl die jij wenst.tuinpad verlichting

Er is geen gouden regel welke tuinlamp nu het beste, laat staan het mooiste, is. Gelukkig maar, want hier ligt een leuke creatieve bezigheid weggelegd voor onszelf. Voor de aanschaf van buitenverlichting kan je namelijk alle kanten op.

Veel mensen beginnen hun zoektocht voor tuinverlichting bij de bouwmarkt. Vaak omdat het te donker is in hun tuin en ze een lamp nodig hebben. Soms omdat ze zich minder veilig voelen in het donker, en een exemplaar willen met bewegingsdetectie. Bij de bouwmarkt worden vaak eenvoudige wandlampen verkocht en simpele plastic lantaarns. Af en toe zit er een “klassieke” wandlantaarn tussen, die het nét niet is. Gelukkig kunnen we ons tegenwoordig via het internet breder oriënteren en vaak veel mooiere buitenverlichting vinden.

Met de juiste tuinverlichting kan je je tuin écht oppimpen en zelfs van een eenvoudige tuin iets supermoois maken. Daarbij kan je ook experimenteren met direct en indirect licht. Met eenvoudige grondspots kan je een grasveldje, waar overdag de kinderen op spelen, ’s avonds omtoveren in een prachtig gazon. Richt je een spot op een willekeurige sierheester, dan geeft dat ’s avonds een betoverend effect. Met mooie designpilaren of een strak vormgegeven terraslamp, tover je een simpel, betegeld terras om tot iets moois en moderns. Als je meer van landelijk houdt dan is een wat hogere klassieke straatlantaarn nabij het terras misschien een optie. Dat geeft voldoende licht op het terras en een groot deel van de rest van de tuin en is op zichzelf het bekijken waard. Kortweg, met de juiste tuinverlichting kan je van jouw tuin een waar paradijs maken.

Wellicht kan je met zorgvuldig gekozen tuinverlichting zelfs nog geld besparen op meer ingrijpende aanpassingen in de tuin, door juist aandacht te schenken aan wat je écht mooi en belangrijk vindt!