Het kiezen van een vloerkleed is vaak een lastige opgave. De kleur is sterk bepalend en het model, de grootte, het materiaal én de eventuele print spelen een zeer belangrijke rol. Een mooie optie, die je misschien niet verwacht, is een Oosters tapijt. Deze kleden staan niet alleen bekend om hun oersterke kwaliteit, maar ook de kleuren en patronen creëren een warme en karaktervolle sfeer binnen de woning.

Bont gekleurd

Oosterse, of ook wel Perzische tapijten genaamd staan vaak te boek als hele kleurige, warme en bijna drukke tapijten. Vaak wordt de kleur rood gebruikt wat met name in de landen als Turkije, Iran, Pakistan en Nepal zeer bekend is. Er zijn echter vele verschillende Oosterse tapijten, wellicht meer dan je zult denken. Zo zijn er ook tapijten van het type Ziegler, die juist bekend staan om de rustigere tonen en erg mooie patronen. Ook de Mamluk en Kashmir kleden behoren hiertoe en staan prachtig in vrijwel ieder interieur.

Oosters tapijt in een modern interieur

Het ligt misschien niet voor de hand, maar een Oosters tapijt kan werkelijk prachtig staan in een modern interieur. De strakke invloeden matchen erg goed met het warme kleurgebruik. Of je nu kiest voor de bekende roodtinten of juist een rustig kleed in aardetinten, het patroon waar de Oosterse tapijten beroemd om zijn zal een echte eyecatcher in jouw huiskamer zijn. Vooral wanneer je de meubelen rustig houdt qua kleur en print komt een Perzisch kleed geheel tot zijn recht. Durf je meer, dan kun je het ook mixen met andere prints voor een gewaagde look!

De specialist in tapijten

Koreman Maastricht is een specialist op het gebied van Oosterse tapijten en heeft dan ook een zeer groot aanbod aan kleden uit allerlei windstreken. Van gebruikelijke patronen tot zeer exclusieve kleden, bij Korenman ben je voor het beste Oosterse tapijt aan het juiste adres. De specialist koopt de kleden eigenhandig in binnen het land van herkomst waar het met de hand wordt gemaakt. Hierdoor is ieder tapijt uniek met zo zijn eigen karakter. Er bestaat slechts een exemplaar, omdat alles handmatig wordt geknoopt en van zeer hoge kwaliteit betaamd.

Vele soorten kleden

Oosterse tapijten zijn er in talloze soorten, maten, patronen en kleuren. De Ziegler, Mamluk en Nain kleden bestaan voornamelijk uit aardetinten, rustigere patronen en passen echt heel goed in een modern interieur. De veel gebruikte rood- en bruintinten vind je terug in de Iraanse tapijten en kunnen ook zeker voor de finishing touch zorgen in jouw interieur!

Over de auteur