Iedereen wil in huis vanzelfsprekend een prettige leefomgeving creëren. Natuurlijk is het op smaak inrichten van een woning daarbij belangrijk, waarmee je een sfeer creëert waar jij je prettig en op je gemak voelt. Maar ook het verzekeren van gezonde leefomstandigheden draagt onherroepelijk bij tot je comfort en welzijn, al worden de details om dit te realiseren door menigeen vaak over het hoofd gezien. 

Denk bijvoorbeeld eens aan de verschillende mogelijkheden om een woning goed te ventileren. Een goede ventilatie is fundamenteel om de luchtcirculatie op gang te houden, stofvorming en vochtoverlast te voorkomen, om zo mogelijke gezondheidsproblemen voor jou en onderhoudsproblemen voor je woning uit de weg te kunnen gaan. 

Een slechte ventilatie van je woning kan voor gezondheidsklachten zorgen

Een goede luchtkwaliteit is belangrijk voor je persoonlijk en lichamelijk welzijn. Veel mensen zijn zich niet bewust van de schadelijke effecten voor je gezondheid die bijvoorbeeld kunnen ontstaan als er door een combinatie van slechte ventilatie en hoge luchtvochtigheid schimmels beginnen te groeien in je woning. Door gebrekkige ventilatie kunnen deze groeien en deel uit gaan maken van de lucht die je voortdurend inademt, met alle gevolgen van dien.

Dit soort problemen zijn eenvoudig te voorkomen door het plaatsen van een WTW Unit. Met ventilatie met warmteterugwinning ( ook wel WTW ventilatie genoemd) wordt verse lucht toegevoerd terwijl tegelijkertijd gebruikte lucht wordt afgevoerd. Belangrijke ruimtes zoals de woon- en slaapkamer worden van verse lucht voorzien, terwijl in specifieke ruimtes zoals de keuken, de badkamer en het toilet juist de gebruikte lucht wordt afgezogen. 

Moderne WTW systemen hebben een bypass voor temperatuurregulering. 

Tegenwoordig zijn moderne WTW systemen daarnaast ook voorzien van een automatische bypass. Deze zorgt ervoor dat de temperatuur in een woning gelijk en aangenaam blijft. Door de toevoeging van warmteterugwinning wordt een WTW systeem op deze manier extra energiezuinig en daardoor is de aanschaf van een WTW Unit nog een stuk aantrekkelijker.

Wanneer je ervoor kiest om voor frisse lucht in huis te hebben, is een WTW unit de ideale oplossing. Op deze manier draag je bij aan een gezonde leefomgeving door een goede luchtkwaliteit en zul je je een stuk prettiger in je vel voelen. Daarnaast is het een duurzame investering die bijdraagt aan een beter milieu, omdat je minder energie verbruikt.

Over de auteur