5 voordelen van zit-sta bureaus

zit-sta bureaus

Overmatig zitten is een probleem van onze tijd. Mensen met kantoorbanen besteden vaak meer dan twaalf van hun wakkere uren op een stoel. Dat dit gevolgen heeft voor de fysieke en mentale gezondheid, is overbodig om te zeggen.

Gelukkig biedt een zit-sta bureau een goede oplossing voor dit probleem. Ook als je voldoende sport maar toch voor lange periodes op een stoel zit, kan je genieten van de voordelen van zit-sta bureaus.

Wat is een zit-sta bureau?

Een zit-sta bureau is een bureau met een verstelbare hoogte. Hierdoor kan je afwisselend zittend en staand werken aan je bureau. Lees hieronder over vijf belangrijke voordelen van zit-sta bureaus.

1. Voorkomt rugpijn
Tachtig procent van de bevolking kampt vroeg of laat met rugpijn. Overmatig zitten is een belangrijke oorzaak van rugpijn omdat de spieren in de rug zich dan voor een lange tijd in dezelfde statische houding bevinden.

Een voordeel van zit-sta bureaus is dat je door afwisselend te zitten en te staan, je de houding van jouw rug regelmatig verandert. Dit voorkomt dat spanning zich in de rug opbouwt.

2. Beter humeur
Een gezond lichaam zorgt voor een gezonde geest. Wetenschappelijke onderzoekt linkt langdurig zitten met depressie en een tekort aan energie. In een staande positie werken aan je zit-sta bureau zorgt dan ook voor meer gevoelens van geluk! Door je lichaam regelmatig te stimuleren, blijf je opgewekt en blij tijdens de werkuren.

3. Gewichtsverlies en minder kans op overgewicht
Als je de hele dag op een stoel zit, kunnen de kilootjes snel opstapelen. Dit komt doordat je in een zittende positie weinig calorieën verbrandt en je dus makkelijk meer calorieën consumeert dan dat je verbruikt.

Een voordeel van een zit-sta bureau van Officetopper is dan ook dat je extra calorieën verbrandt. Je lichaam verbruikt meer energie in een staande toestand dan in een zittende toestand. Onderzoekt toont aan dat als je een namiddag in een staande positie werkt, je bijna 200 calorieën meer verbruikt dan mensen die voor dezelfde tijd op een stoel werken.

4. Verhoogde productiviteit
Wetenschappelijk onderzoek linkt het regelmatig gebruik van zit-sta bureaus aan een verbeterde productiviteit bij kantoorwerkers. Meer dan 60 procent van de deelnemers van het onderzoek meldde een verbeterde focus en meer energie door het gebruik van een zit-sta bureau. Wanneer ze naar hun normale bureaus terugkeerden, ondervonden ze een achteruitgang op vlak van productiviteit.

5. Verlaagt de kans op hartziekten
Een laatste bijzonder voordeel van zit-sta bureaus is een verlaagde kans op hartziekten. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken linken langdurig zitten met een verhoogd risico op hartziekten. Regelmatig staan verlengt daarentegen het leven!