5 tips om te besparen op je inboedelverzekering

besparen-op-je-inboedelverzekering

De inboedelverzekering is een onverplichte verzekering in Nederland. Toch kiezen er veel mensen voor om hun inboedel te verzekeren. Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten dan ben je gedekt in geval van schade aan spullen in huis of in de tuin die verplaatsbaar zijn. Dit zijn dus de objecten die niet nagelvast aan je huis zitten. Schade kan ontstaan door brand, waterschade, diefstal of inbraak. Een verzekeraar vergoedt bij schade spullen zoals kleding, elektronica en andere waardevolle objecten op de dagwaarde. Het is altijd raadzaam om een inboedelverzekering af te sluiten. In dit artikel geven we 5 tips om te besparen op je inboedelverzekering.

Eigen risico verhogen

Een van de meest eenvoudige dingen die je kunt doen om te besparen op je inboedelverzekering is het verhogen van het eigen risico. Als je een laag eigen risico hebt dan betaal je maandelijks een hogere premie. Bij een hoger eigen risico gaan de maandelijkse premies omlaag, maar moet je in geval van schade meer geld bijleggen uit je eigen zak.

Kies voor een combinatiepakket

Je kan al je verzekeringen individueel afsluiten, maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere verzekeringen in één pakket af te sluiten. Sommige verzekeraars geven op deze pakketten korting. Zo kan je bijvoorbeeld ook een woonverzekering afsluiten. Dit is één verzekering waar de inboedel- en opstalverzekering beide in zitten. Zo weet je zeker dat je in alle gevallen van schade in en rondom je huis gedekt bent.

Verzeker niet meer dan nodig is

Als je een inboedelverzekering wilt afsluiten dan kan je kiezen uit een extra uitgebreide verzekering of allrisk verzekering. Vanzelfsprekend is bij een allrisk verzekering meer gedekt dan bij de extra uitgebreide verzekering. Het type verzekering bepaalt ook de hoogte van je maandelijkse premie. Hoe uitgebreider je verzekering, hoe hoger de premie. Bepaal dus vooraf goed wat voor jou van toepassing is. Heb je de allrisk niet nodig? Dan is de extra uitgebreide inboedelverzekering ook prima.

Kortingen voor studenten

Ben je student en woon je op jezelf? Dan is het ook verstandig om voor jouw kamer, appartement, studio of andere woonplek een inboedelverzekering af te sluiten. Er bestaan verzekeraars die speciale kortingen geven aan studenten. Zo kan jij ook goedkoop je inboedel verzekeren.

Vergelijk en stap over

Als laatst is het raadzaam om ieder jaar opnieuw inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Misschien kom je er zo achter dat je ergens anders beter en goedkoper je inboedel kan verzekeren. Je kan overwegen om over te stappen. Het is een kleine moeite die je een hoop geld kan besparen.