5 dingen die je moet weten voordat je kunstgras aanschaft

Het aanleggen van kunstgras wordt steeds populairder. Niet alleen brengt het veel minder onderhoudsbeurten met zich mee ten opzichte van echt gras, maar het lijkt ook nog eens net op echt gras door de verschillende groentinten in de grasvezels. Dit klinkt allemaal gunstig, maar dan komt de hoofdvraag: welk soort kunstgras moet je nemen? Lees hieronder de 5 dingen die je moet weten voordat je begint met je aankoop.

1. Kies je soort kunstgras  

Afhankelijk van je doeleinde kan je kiezen voor een bepaald soort kunstgras. Heb je voorkeur bij een mooie, strakke grasmat waar niet of niet veel op gespeeld wordt? Dan kan je het beste kiezen voor landscape kunstgras. Heb je echter jonge kinderen die wel eens in het gras spelen of een huisdier die zich vaak in de tuin bevindt? Dan kan je beter kiezen voor speelgras. Dit kunstgras is hier speciaal voor gemaakt en kan dus zeker wel tegen een stootje. Tot slot heb je ook nog kunstgras speciaal bestemd voor sporters. Heb jij belang bij kunstgras waarop je lekker kan voetballen, hockeyen of tennissen? Dan is sportgras waarschijnlijk de juiste keuze.

2. Wees je bewust van verschillende kleuren kunstgras

Kunstgras hoeft niet altijd groen te zijn, je hebt verschillende keuzemogelijkheden wat betreft de kleur. Zo kan je groen ook combineren met grijs, zwart of beige (natural). De kleur die je kiest is afhankelijk van je eigen smaak en voorkeur. Wil jij de kleur eerst in het echt zien voordat je het kunstgras aanschaft? Veel bedrijven sturen je gratis een staaltje op waarbij je het kunstgras eerst kan zien en voelen.

3. Maak je kunstgras niet onnodig (te) duur

Vaak is de prijs van kunstgras afhankelijk van twee dingen: de kwaliteit en de hoogte van het gras. Vooral met het laatstgenoemde moet je rekening houden. Bedenk goed hoe hoog je je gras wil hebben en zorg niet voor onnodige kosten.

4. Ontvang voorbeelden

Zoals al eerder benoemd is, bieden veel bedrijven je voor je aankoop een staaltje aan waarbij je het kunstgras eerst kan zien en voelen. Zo weet je zeker wat je te wachten staat. In veel gevallen kan je een top 3 kunstgrassoorten samenstellen, deze op het staaltje ontvangen en vervolgens met elkaar vergelijken.

5. Bedenk of je het kunstgras zelf wil aanleggen of niet

Tot slot is het belangrijk om te bedenken of je het kunstgras zelf wil aanleggen of dat je dit door iemand anders wil laten doen. Het voordeel van zelf kunstgras aanleggen is dat het minder prijzig is en bovendien niet ingewikkeld. Als je het echter door een gespecialiseerd bedrijf laat doen heb je als voordeel dat het werk door vakkundige medewerkers zeer nauwkeurig gedaan wordt. Wees je bewust van beide optiemogelijkheden en maak op basis daarvan een weloverwogen keuze.

Wil jij ook graag kunstgras (laten) aanleggen? Dat kan! Koopjekunstgras is een bedrijf dat binnen 5 dagen je kunstgras bezorgd tegen een garantie van minimaal 5 jaar. Naast de gratis kunstgrasstalen heeft het bedrijf als bijkomende service dat bestellingen boven de €250 gratis worden verzonden. De vakkundige medewerkers staan open voor al je vragen en/of eventueel advies.