3 tips om te besparen op je maandelijkse lasten

filament lamp

De maandelijkse kosten kunnen soms vrij hoog oplopen, dat merk je vooral als je even krap bij kas zit. Op zo’n moment moet je toch een manier vinden om de maandelijkse lasten te verlagen. Gelukkig zijn er verscheidene effectieve manieren om dit te kunnen realiseren. Wij zetten 3 tips om je maandelijkse lasten te verminderen voor je op een rijtje.

Hypotheek oversluiten

Wanneer je merkt dat je hypotheek na verloop van tijd niet zo goed uitpakt als je aanvankelijk verwachtte kan dat heel vervelend zijn. Je betaalt dan namelijk een hoop meer maandelijkse kosten dan nodig. Om dit op te lossen kan je hypotheek oversluiten erg handig zijn. Het kan gebeuren dat je een boete krijgt voor het oversluiten van je hypotheek, maar vaak is dit op de lange termijn alsnog voordeliger.

Energie besparen

Energie besparen is vrij vanzelfsprekend als manier om te besparen op je vaste lasten. Echter is het een onderdeel waar je veel kunt besparen. Domotica is een vrij recente ontwikkeling die energie besparen een stuk makkelijker maakt. Zo kun je met een slimme energiemeter precies je energieverbruik bijhouden, op dag, maand of jaarniveau. Het houdt bovendien je sluimerverbruik bij, wat een hoop kan schelen in de maandelijkse energiekosten. Zo zijn er nog verscheidene andere smart home producten die je kunt gebruiken om je energieverbruik te monitoren en te verlagen.

Verzekeringen

Waarschijnlijk heb jij verscheidene verzekeringen lopen waar je momenteel meer voor betaald dan nodig. Gezien het aantal verzekeringen waar je verplicht aan bent is het de moeite waard om ze even na te gaan om te controleren of je er op kunt besparen. Zo kun je besparen op de volgende verzekeringen:

  • Autoverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Opstalverzekering
  • Zorgverzekering
  • Reisverzekering
  • Uitvaartverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering

Hopelijk kun je met de bovenstaande tips zodoende besparen op je vaste lasten dat deze minder zwaar op je portemonnee zullen vallen!