Zo geef je jouw keuken een make-over

Elke keuken is anders en iedereen heeft een andere smaak. Daarom heeft elke keuken soms een make-over nodig. Dit kan op allerlei manieren, maar niet iedereen heeft geld om meteen een hele nieuwe keuken te kopen. Nu kun je natuurlijk je keuken een likje verf geven, maar in deze tekst lees je meer over dit en nog een heleboel andere dingen.

Keuken verven

Een van de eerste dingen waar je aan denkt bij een keuken make-over is natuurlijk om de kastjes een nieuw kleurtje te geven. En dit is ook een hele logische gedachte. Maar om je keuken te verven heb je een heleboel spullen nodig waaronder schuurpapier en een schuurmachine, kwasten en rollers. Dan heb je nog verfbakken en schilderstape nodig. En als je dan al deze spullen heeft gekocht ben je al een aardig bedrag kwijt. En dan hebben we het nog niet gehad over de rommel die het geeft doordat het stof in de rondte vliegt en De verf druppels die overal terecht komen. Kort gezegd, verven is niet ideaal voor keukens. Want naast de rommel en de kosten moet je ook goed kunnen verven om het er netjes uit te laten zien.

Nieuwe keuken

Een nieuwe keuken heeft natuurlijk zijn voor-en-nadelen. Het voordeel van een nieuwe keuken is dat je hiermee echt alles kan aanpassen. Zoals de kastjes en hun grootte. Verder kun je kiezen wat voor apparaten je ingebouwd wilt hebben zoals een koelkast, oven, magnetron en een vaatwasser natuurlijk. Ook heb je de keuze om te kiezen uit een gasfornuis of elektrische kookplaat. Verder kun je alle kleuren aanpassen en kiezen voor een mooie kraan en wasbak kortom ideaal. Maar er zitten ook een heleboel nadelen aan. Het grootste nadeel is natuurlijk dat een nieuwe keuken veel geld kost. Maar je oude keuken zal er ook uit moeten. En het laten slopen van je oude keuken kost ook geld. Je zou er ook voor kunnen kiezen om het zelf te doen, maar dit geeft erg veel rommel en het is ook verschrikkelijk veel werk. Daarnaast heeft niet iedereen hier verstand van en je werkt wel met gas, water en elektrische. Hierom kun je beter kiezen voor een andere optie.

Wrappen

Je keuken laten wrappen heeft enorm veel voordelen. Maar één van de grootste voordelen is dat het in één dag klaar is waardoor je ‘s avonds gewoon weer lekker je eten klaar kan maken zoals elke gewone dag. Daarnaast kun je kiezen uit alle  mogelijk kleuren. Hiernaast kun je natuurlijk niet alleen de kastjes laten wrappen, maar ook je vaatwasser, koelkast en magnetron zijn mogelijk. Natuurlijk als je liever een patroon of iets soortgelijks wilt dan is dit ook mogelijk. Naast dat je je keuken kan laten wrappen kan je er ook voor kiezen om zonwerende folie te gebruiken. Hiermee komt de warmte van de zon wel in de keuken, maar schijnt er geen fel licht in uw ogen. Denk bijvoorbeeld maar aan een zonnebril met minimale tint. Dit kun je natuurlijk ook op ander plekken in huis toepassen dan in de keuken. Zelfs op zolder en alle slaapkamers.