Tuinhuizen van verschillende materialen

tuinhuis

Materialen tuinhuizen

Tuinhuizen zijn meestal van hout. Je kunt ze ook verkrijgen in kunststof en metaal. Hoewel een tuinhuis vaak van hout is, hebben grotere modellen tuinhuizen een fundering nodig en deze wordt gelegd van straatstenen, beton of funderingsbalken. Tuinhuizen die van hout hebben een dakbedekking met dakpannen of het dak wordt bedekt met singles. Tuinhuisjes zijn geschikt voor recreatie, atelier of kantoor. Als je er een kantoor van wilt bouwen kun je voor hout of kunststof kiezen. Metalen tuinhuizen zijn meer geschikt als opslagruimte. Bij Blokhutwereld.nl zijn vele modellen tuinhuizen en blokhutten te bekijken om een goed idee te krijgen van het resultaat.

Houten tuinhuis of blokhut van hout, voor- en nadelen

Veel tuinhuizen en blokhutten zijn van hout. Soms worden er kunststof onderdelen gebruikt voor de montage. Om te voorkomen dat vocht via de grond optrekt, is het nodig om het huis op funderingsbalken te plaatsen. Als hout direct in contact komt met aarde, zand of gras dan zullen de onderste planken snel vochtig worden en gaan rotten. Met een goede fundering wordt dit voorkomen. Houten huisjes zijn natuurlijk en sfeervol. Ook kun je ze goed isoleren. En als er eens een plank kapot is, dan is deze gemakkelijk te vervangen.

Kunststof huisjes, voor- en nadelen

Kunststof huisjes hebben weinig onderhoud nodig. Het voordeel van kunststof is dat je er erg weinig onderhoud aan hebt. Kunststof heeft alleen onderhoud nodig om verharding en verkleuring te voorkomen. Een nadeel is dat je kunststof minder sfeervol kunt vinden en dat het gebouwtje van een soort plastic is. Toch zijn moderne kunststof tuinhuizen heel smaakvol vanwege de details waarbij het kunststof een houtachtige uitstraling heeft. Voor de een is dit een meerwaarde, de ander zweert bij echt hout. Omdat kunststof op den duur wel wat verkleurd, kun je het eens in de tien jaar toch moeten schilderen. Er is tegenwoordig prima verf op de markt, speciaal geschikt voor kunststof.

Metalen tuinhuis, voor- en nadelen

Tuinhuizen van metaal zijn geschikt als berging of kleine werkplaats. Een metalen tuinhuis heeft geen sfeervolle details. Het metaal is vaak gegalvaniseerde staal. Aan de buitenkant ziet een metalen berging er strak uit. Je kunt er spullen droog in opslaan. Bijvoorbeeld de tent, een scooter, fietsen, gereedschap, grasmaaier en overige tuinspullen. Een metalen tuinhuisje is gemakkelijk in elkaar te zetten en je kunt er eventueel ook nog een vloertje in leggen