Tips voor een glanzende en duurzame PVC vloer! 

voordelen pvc vloer

De afgelopen jaren zijn PVC vloeren steeds populairder geworden. Dit komt door de duurzaamheid en veelzijdigheid van deze vloer. Om lang te genieten van jouw PVC vloer is het wel van belang dat je de vloer goed onderhoudt. Zo behoud je de schoonheid en levensduur. Hoe maak je dan je PVC vloer schoon en onderhoud je deze door de jaren heen? Wij delen onze tips! 

Waarom zou je voor een PVC vloer kiezen?

Overweeg jij nog of een PVC vloer de juiste keuze is voor jou? Dit vloertype is niet voor niks zo populair geworden. Het biedt namelijk tal van voordelen, waaronder:

Duurzaamheid: PVC vloeren zijn enorm slijtvast en gaan tientallen jaren mee. Mits ze goed worden onderhouden natuurlijk.

Onderhoudsgemak: De vloeren zijn eenvoudig te reinigen en vereisen geen speciale behandelingen, zoals waxen of polijsten.

Waterbestendig: PVC is bestand tegen vocht. Hierdoor is deze vloer ook ideaal voor keukens, badkamers en andere vochtige ruimtes.

Veelzijdigheid: PVC vloeren zijn verkrijgbaar in enorm veel diverse stijlen, kleuren en patronen. Je vindt gemakkelijk een vloer die goed bij jouw interieur past! 

Hoe reinig je je PVC vloer?

Een regelmatige schoonmaakroutine is de sleutel tot het behoud van je PVC vloer. Dagelijkse reiniging voorkomt ophoping van vuil. Het is dus slim om dagelijks te vegen of stofzuigen en gemorst vuil direct op te ruimen. Gebruik hiervoor nooit harde borstels of schurende materialen en reinigingsmiddelen! Deze kunnen namelijk de PVC vloer beschadigen.

Door je PVC vloer wekelijks te dweilen verwijder je de opbouw van vuil. Doe dit altijd met een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor PVC vloeren. Daarnaast heeft je PVC vloer af en toe een diepe reiniging nodig. Dit kan met een speciale PVC-vloerreiniger die geschikt is voor diepgaande reiniging. Volg altijd de instructies van de fabrikant op. Met een zachte borstel of microvezelmop schrob je de vloer zachtjes. Zorg ervoor dat de vloer volledig droog is voordat je de meubels weer terugplaatst.

Hoe voorkom je schade aan je PVC vloer?

Om zo lang mogelijk van je PVC vloer te kunnen genieten, zijn er enkele simpele trucjes die je kan toepassen om schade te voorkomen. Plaats altijd viltglijders onder meubelpoten om krassen te voorkomen. Wees daarnaast ook altijd voorzichtig met scherpe voorwerpen die krassen kunnen veroorzaken. Maak ook gebruik van matten bij de ingangen van je huis. Zo verwijder je vuil en grit voordat je de vloer betreedt. 

Is PVC vloer de geschikte keuze voor jou?

Veel mensen kiezen voor een PVC vloer dankzij de vele voordelen. Twijfel jij nog of een PVC vloer de beste keuze voor jou is? Ga dan eens het gesprek aan met professionals! Veel bedrijven die vloeren verkopen en leggen, bieden ook een gratis adviesgesprek aan. Zo heb je bij Stile Floors alle tijd om je online te oriënteren en je vervolgens meer te verdiepen. Tijdens een adviesgesprek komt een expert bij jou thuis om al je vragen te beantwoorden. Deze service is geheel gratis. Plan een adviesgesprek op Stilefloors.nl en bespreek al jouw twijfels met een adviseur!