Tips om een muur te verven

huis schilderen

In dit artikel ga ik jullie wat vertellen over het verven van een muur. Als je dit op de juiste manier doet kan het snel en efficiënt. Ook hoeft het helemaal geen kliederboel te worden. Het enige wat je moet doen is deze tips opvolgen en de juiste materialen aanschaffen.

De eerste stap is om de vloer af te plakken. Door de vloer af te plakken komen er geen verfspetters op de vloer en kan de vloer niet op andere manieren beschadigen. Je kunt hier bijvoorbeeld een dikke plasticfolie voor gebruiken. Zorg dat je de randen goed vastplakt. Hierdoor kan de bescherming van de vloer niet verplaatsen en weet je zeker dat er geen verfspetters op de vloer kunnen komen.

Vervolgens is het belangrijk om de stroom uit te schakelen. Dit is belangrijk omdat je dan de stopcontacten eraf kunt halen. Zo kan de muur optimaal worden geschilderd. Een andere optie is om de stopcontacten af te plakken. Dit kan efficiënter worden bevonden omdat nu de stopcontacten er niet weer op hoeven te worden gezet.

Hierna moet je de rollers bevochtigen en de loszittende pluisjes uit de roller trekken. Dit voorkomt oneffenheden en zorgt ervoor dat de muur egaal wordt.

De vierde stap is om de muur te ontvetten. Dit kan met een doek met water, hierin moet wel een ontvettend middel zijn opgelost. Anders maakt dit strepen op de muur.


Hierna moeten gaten dicht worden geschuurd en geplamuurd. Dit doe je door de gaten eerst op te schuren en daarna voorzichtig te vullen met muurvuller. De hele muur moet ook worden geschuurd om te zorgen dat de verf beter hecht.


Als er kozijnen in de muur zitten is het belangrijk om de kozijnen goed af te plakken. Zo voorkom je lelijke verfvlekken op de kozijnen.

Vervolgens kan het schilderen beginnen! Voor een mooie look kun je muurverf kopen bij Moosefärg. Deze muurverf is van een hoge kwaliteit en zal er voor zorgen dat de muur weer als nieuw wordt. Hier verkopen ze ook matte muurverf.