Inspiratie voor je badkamer

Kun jij wel wat badkamer inspiratie gebruiken? Net zoals je wellicht al in jouw woonkamer en slaapkamer hebt toegepast, is het ook leuk om jouw badkamer een eigen stijl te geven. Hierbij geven we je enkele tips.

Landelijke stijl

De huidige interieurtrends zijn onder meer natuurtinten, terracotta kleuren en veel planten. Ook in de badkamer kun jij deze stijl prima toepassen. Maak het af met houten of rieten accessoires. Denk er wel om dat de materialen in een vochtige ruimte komen te staan. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor kunstplanten. Maak de beleving helemaal af met een stortdouche.

Scandinavische stijl

Tegenwoordig is de Scandinavische inrichting erg in trek. Wil jij een Scandinavische badkamer, dan is het erg belangrijk dat je de basis rustig en simpel houdt. Kies voor veel wit en verwerk hier en daar wat grijstinten. Wil je ook wat kleur, kies dan bijvoorbeeld voor lichtblauwe handdoeken. Natuurlijke elementen mogen ook zeker terugkomen in deze badkamer.

Boheemse stijl

Ben jij iemand die juist van veel kleur houdt? Dan past ‘Boho chiq’ wellicht goed bij je. Denk hierbij aan lantaarns met gezellige kaarsjes, gevlochten manden, een badmat met veel kleur en een douchegordijn met een opvallende print. Ook glimmende accessoires komen in deze badkamer helemaal tot hun recht. Zo geef jij jouw badkamer een echte boost!

romantische badkamer

Romantische stijl

Wat past er beter in een romantische badkamer dan een vrijstaand bad op pootjes? Denk ook aan zachte kleuren, een spiegel in barokstijl of een kroonluchter. Natuurlijk mogen ook de kaarsjes niet ontbreken op planken van verweerd hout of een sierlijke stoel. Wil je andere tegels in jouw badkamer, kies dan eerder voor kleine tegels dan voor grote tegels.

Industriële stijl

Houd jij van stoer, robuust en industrieel? Laat jouw creativiteit de vrije loop en kies voor donkere, grote wandtegels of voor beton. Je kunt eventueel ook verf in deze tinten verkrijgen. Koop een industriële lamp en maak jouw toiletrolhouder of handdoekenrek bijvoorbeeld zelf van oude pijpen. Om jouw badkamer niet te kil te doen lijken, kies je voor warme en sfeervolle verlichting.

Genoeg badkamer inspiratie opgedaan? Ga dan lekker aan de slag en stap daarna tevreden onder de douche of in bad en ontspan!