Houten ladders

houten ladders

De houten ladders zijn het meest gebruikt als klimmateriaal. Dat zie je zelf waarschijnlijk regelmatig wanneer de glazenwasser of schilder in je buurt aan het klussen is. Deze ladders van hout zijn er niet alleen voor de schilder en de glazenwasser maar ook voor jou. Dit zijn de verschillende soorten ladders.

De enkele ladder

De meest gebruikte en meest bekende houten ladder is de Van Eldik Ladders enkele ladder. Deze ladder wordt al meer dan 100 jaar gemaakt en gebruikt. Dat maken gebeurt overigens in de Betuwe. Dat komt omdat deze ladders initieel gebruikt werden om fruit mee te plukken. Doordat de ladders robuust zijn en makkelijk te verplaatsen, was dit de ideale fruitladder. Inmiddels is daar de plukladder voor in de plaats gekomen. 

De enkele ladder is verkrijgbaar tot 23 sporten. Een sport is de benaming voor de houten balkjes waar je op staat. Iedere volgende sport gaat 25 centimeter omhoog. 

Uitschuifbare houten ladders

Om tot grote hoogte te kunnen komen zijn er uitschuifbare ladders van hout. Deze ladders worden door Van Eldik Ladders gemaakt. De ladders bestaan uit meerdere delen. Deze delen schuiven met een handig systeem over elkaar heen. Daardoor ontstaat een twee keer of drie keer zo hoge ladder. Het voordeel is dat je grote hoogte kunt overbruggen. Daarnaast nemen ze ingeschoven weinig ruimte in beslag. Dat zorgt ervoor dat je de ladders makkelijk opbergt.

Een andere eigenschap is de A stand. In deze stand zet je de delen uit elkaar zodat er een A stand ontstaat. Zo is deze ladder vrij te plaatsen en van twee zijden te beklimmen. 

Decoratieve houten ladders

Naast praktische houten ladders worden de Van Eldik Ladders gebruik als decoratie. Denk bijvoorbeeld aan een ladder waar je een klimplant langs kunt laten groeien. De houten bouwladder wordt vaak gezien in de woonkamer. In plaats van planken waar je een plant opzet hang je ze nu mooi op aan deze houten ladder.

Koop je houten ladders bij Van Eldik Ladders

Zoals je hebt kunnen lezen maakt Van Eldik Ladders uit Ochten al ruim honderd jaar houten ladders. Dat betekent dat je daar altijd aan het juiste adres bent voor het kopen van houten ladders. Doordat ze veel ervaring hebben krijg je daar het beste advies over jouw nieuwe ladder. Omdat ze een eigen werkplaats hebben is maatwerk mogelijk. Dat betekent dat er altijd in passende oplossing is.