Hoe creëer je met tuinmeubelen knusse hoeken in de tuin?

tuinmeubelen

Lukt het je maar niet om jouw tuin gezellig te krijgen? Door het creëren van verschillende hoekjes in je tuin met tuinmeubels zorg je snel voor sfeer. Ook wordt je tuin er optisch groter van. In grote tuinen is het prachtig om romantische groene zitjes met tuinmeubels te maken, maar ook in kleine tuinen creëer je een heerlijk buitengevoel met knusse tuinmeubelen en sfeervolle kussens. Heb jij inspiratie nodig voor het creëren van hoekjes in jouw tuin? Lees dan snel verder. 

Een eethoek met tuinmeubelen

Dineren in je tuin kun je extra knus maken door de tuinmeubelen in een hoek van je tuin te plaatsen. Door je tuin op te splitsen in verschillende hoeken met elk hun eigen functie, ontstaat op meerdere plekken geborgenheid. Kies voor een royale dining tuintafel zodat er genoeg plek is voor vrienden en familie. Om de hoek nog knusser te maken kan je ervoor kiezen om verschillende planten en windlichten rondom de tafel te plaatsen. Hierdoor wordt het een écht knusse plek, helemaal afgesloten van de buitenwereld. 

Een loungehoek met tuinmeubelen om te relaxen

Na het eten is er niets fijner dan neerploffen op comfortabele tuinmeubelen. Comfortabeler dan een loungeset wordt het niet! Door dikke loungekussens kun je heerlijk ontspannen en jouw vriendenavond echt helemaal af maken met een borrel en wat hapjes. Heb je een grote hoek over? Ga dan voor een mooie hoek loungeset. Is de hoek niet zo ruim? Een stoel-bank loungeset kan een goede oplossing zijn. Eigenlijk zijn er voor alle hoeken wel passende, comfortabel tuinmeubelen te vinden.

Het geluk hangt in een klein hoekje

Wil je jezelf echt helemaal afzonderen? In een hangmat of hangstoelen kom je echt tot rust. Deze tuinmeubelen passen perfect bij de trendy Ibiza tuinstijl, maar staan ook prachtig in een landelijke of juist industriële tuin. Maak jouw hangstoel extra gezellig door er kussens en een warme plaid in te leggen. Dit wordt gegarandeerd één van jouw lievelingshoekjes in de achtertuin! 

Creëer eenheid in je tuin
Door de verschillende hoekjes in je tuin wordt het al snel gezelliger. Zorg er wel voor dat je eenheid creëert door de tuinmeubelen op elkaar af te stemmen. Kies voor tuinmeubelen in één stijl, gemaakt van hetzelfde soort materiaal en tuinmeubelen gemaakt in dezelfde kleur.