Je hebt er lang over nagedacht welke tafel je wou. En eindelijk heb je ze in huis: jouw prachtige grote houten boomstamtafel. Het is een plezier om naar te kijken. Ze straalt rust uit. Vooral de houtstructuur, de nerven, de knoestjes zijn gewoon het einde! Vaak denk je ‘had ik deze tafel maar eerder gekocht’.

Met het gezin aan tafel

Een grote boomstamtafel heeft heel wat voordelen. Ze is vooral groot! Je hoeft geen bijzettafeltjes meer te voorzien als je gasten hebt. Je kunt alle gerechten op de tafel uitstallen in plaats van ze van tevoren op borden te moeten serveren. Je hebt voldoende ruimte om mooie tafeldecoratie zoals bloemen of kaarsen te plaatsen. Het is gewoon heerlijk om met het hele gezin aan tafel te dineren en daarna met een goed glas wijn te kunnen natafelen. Een houten tafel straalt gezelligheid uit en dat bevordert gegarandeerd de sfeer bij de gezinsleden.

boomstamtafel

Je tafel decoreren

Een van de voordelen van een boomstamtafel is dat je geen tafellaken hoeft te leggen. Een houten tafel is prachtig op zich. Een tweede voordeel is dat hout te combineren is met moderne, klassieke, trendy of vintage servies, glazen en bestek. Hout gaat uitstekend bij bloemen en kandelaars. Bij een landelijke stijl kun je kiezen voor houten schalen en rieten mandjes. Bij loft- of industriële stijl kies je voor stoere metalen of ‘betonlook’ schotels. In een strakke moderne woning kies je voor veel wit op de tafel. Dit geeft een mooi contrast met het hout.

Stoer en sterk

Als je nog heel wat uren met je gezin aan tafel wil doorbrengen, verwacht je ook dat deze tafel sterk is. Bij een boomstamtafel mag je hier wel zeker van zijn. Het tafelblad is heel dik. De poten zijn gemaakt van dikke houten blokken of metalen balken. Je onderhoudt je tafel eenvoudig met wat olie of boenwas. Na verloop van tijd kan het blad wel krassen of beschadigingen vertonen. Maar misschien geeft dit aan jouw tafel nog extra karakter? Als je toch een strak blad wil, kun je de beschadigingen er eenvoudig uitschuren. Geef je blad terug een laagje vernis of beits en ze is terug als nieuw!

Over de auteur