Een wespennest in je woning of tuin verwijderen

In de zomerperiode neemt de overlast van ongedierte toe. Veel ongediertesoorten houden namelijk van warme temperaturen en zijn het meest actief wanneer het buiten warmer begint te worden. Dit is ook een stelling die voor wespen opgaat. Het betekent dat de kans groter is dat je in de zomermaanden met een wespennest in je woning of tuin te maken krijgt. Dit zal voor de nodige overlast zorgen want de wespen gaan op zoek naar voedsel en zijn dol op de zoetigheden die mensen graag in de tuin nuttigen op een zonnige dag. De ongediertebestrijder probeert conflicten tussen wesp en mens te voorkomen door te vertellen hoe een wespennest verwijderen te werk gaat.

Waarom zelf geen wespennest verwijderen

Als eerste is het belangrijk om te weten dat als je een wespennest in je tuin of woning aantreft dat je deze beter niet zelf kan verwijderen. Wespen bouwen hun nesten regelmatig in aarde of kleine ruimtes zoals spleten onder dakpannen of planken van tuinhuisjes. Omdat wespen verder in menselijke woonomgevingen genoeg voedsel kunnen vinden is de kans reëel dat je ook bij jouw woning met een wespennest te maken kunt krijgen. Zo gauw dit nest tot een tiental wespen is uitgegroeid moet je het verwijderen aan een ongediertebestrijder overlaten. De wespen zullen namelijk hun nest fel verdedigen en je meerdere keren steken als zij doorhebben dat je een bedreiging voor het wespennest bent.

Aanpak van professionele ongediertebestrijder

Als je een ongediertebestrijder inschakelt dan zal deze een professionele aanpak hanteren om een wespennest te verwijderen. Een ongediertebestrijding beschikt over de kennis en materialen om de taak veilig uit te voeren. De kennis stelt hen in staat om precies te weten welke werkwijze gehanteerd moet worden om een wespennest verwijderen veilig te laten verlopen. Dit betekent onder andere eerst een middel gebruiken om de wespen te kalmeren. Het nest zal eerst met een wespenpoeder ingespoten worden. Vervolgens nadert de ongediertebestrijder het wespennest in een speciaal pak om deze te verwijderen en in een zak te stoppen.

Werkwijze voor moeilijk bereikbare wespennesten

De werkwijze die hierboven beschreven staat is van toepassing op wespennesten waar de ongediertebestrijding makkelijk bij kan komen. Enkel dan is de ongediertebestrijder immers in staat om het wespennest met de hand te verwijderen en in een zak te stoppen. Soms zit een wespennest echter ook op een moeilijk te bereiken plek. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van zogenaamde graafwespen die hun nest in de grond bouwen. In dat geval zal de ongediertebestrijder een andere werkwijze hanteren. Het doel wordt dan ervoor zorgen dat alle wespen in het nest gedood worden. Het wespennest wordt dan niet fysiek uit de grond verwijderd maar is inactief.