Een kleine badkamer praktisch inrichten: hoe doe je dat?

De badkamer is één van de belangrijkste kamers in huis. Het is hier dat we ons klaar maken voor de dag en het is hier waar we typisch gezien onze laatste momenten voor het slapen gaan doorbrengen. Maar wat doe je nu als jouw badkamer klein is. Wat doe je als die heel klein is? Een kleine badkamer kan vervelend zijn en dwingt je alleszins om creatief met de ruimte om te gaan. Gelukkige zijn er wel enkele tips om de aanwezige ruimte toch zo optimaal mogelijk te benutten.

Spelen met de spiegels

Spiegels zijn de beste manier om je visueel op een dwaalspoor te brengen. Plaats deze op een manier zodat ze het natuurlijke daglicht opvangen en reflecteren. Maak bovendien duidelijk de keuze voor randloze spiegels zodat er geen breuk met de muren ontstaat. Het gevolg? De visuele indruk meer ruimte te hebben!

Lichte kleuren

Heldere en lichte kleuren hebben het optische effect van het vergroten van de ruimte. Kies dan ook resoluut voor één kleur doorheen de hele badkamer en kies voor een lichte kleur. Dat betekent bijvoorbeeld ook het badkamermeubel en de douchecabine in deze kleur schilderen.

De verlichting

Een goede verlichting heeft een grote invloed op het waarnemen van ruimte. Zorg er dan ook voor dat de badkamer uitstekend verlicht is. Bovendien kan je door de strategische plaatsing van sfeerverlichting ook het lengtegevoel aanpassen. Plaats bijvoorbeeld led-strips onder het badkamermeubel.

Douche of bad?

Een douche en een bad zijn voor een kleine badkamer gewoon te veel. Als je weinig ruimte hebt is het bovendien zelfs aan te raden om het bad volledig over te slaan en gewoon te kiezen voor een douchecabine. Je kunt dan inderdaad niet heerlijk luieren in bad, maar je badkamer is plots wel een stuk groter. Het grootste probleem bij kleine badkamers is immers dat mensen er vaak te veel nog in willen plaatsen.

Glazen wanden

Over die douchecabine gesproken. Probeer deze niet af te sluiten van de rest van de badkamer, maar ze daarentegen net een duidelijk deel van de badkamer te maken. Door te kiezen voor een glazen wand als afscheiding blijf je de ruimte behouden. Om toch een beetje privacy te behouden kan je opteren voor mat glas.