De verschillen tussen walvisgraat en visgraat PVC vloer

walvisgraat vloer

Één ding hebben we super veel teruggezien in de huidige woon- en interieurtrends: de visgraat PVC vloer. Dit blijft prachtig om te zien, maar misschien wil je wel liever net wat anders. Heb je al eens gehoord van de walvisgraat PVC vloer? Dit lijkt op de visgraatvloer, maar is net een beetje anders. Ben je benieuwd naar de verschillen? Lees snel verder, wij leggen het je uit in deze blog. 

  1. Grootte van de planken

Het verschil tussen de visgraat en walvisgraat vloer, is de grootte in vloerdelen. Dit zie je gelijk terug wanneer je naar de vloer kijkt in een woning. De normale visgraat planken hebben een afmeting van 60 x 12 cm. De walvisgraat planken hebben daarentegen een afmeting van 91,4 x 15,2 cm. De traditionele visgraat planken zijn dus een stuk korter en smaller. De afmetingen bepalen hoeveel visgraat punten er in het totale oppervlakte zijn. Dit geeft het geheel weer een ander effect, hierover lees je verderop meer. 

  1. Structuur van de planken

De walvisgraat planken zijn afgewerkt met een voelbare structuur. Dit is een subtiele afwerking en zorgt ervoor dat het eiken design wordt benadrukt. De visgraat planken hebben een zogeheten register embossing structuur. Dit betekent dat de planken een eiken design hebben gekregen dat gelijk loopt met wat je voelt en ziet. De vloeren krijgen zo een heel realistisch eiken uiterlijk. Zowel de visgraat vloer als de walvisgraat vloer zijn vloeren die zorgen voor een mooi natuurlijk effect. 

  1. Matheid van de planken

Visgraat PVC vloer is mat afgewerkt. Hierdoor krijgt de vloer een rustige uitstraling in de woning. Ga jij liever voor een nog matter effect? De walvisgraat PVC vloer heeft een extra matte afwerking. Dit geeft de walvisgraat vloer een levensecht ontwerp. Net als de normale visgraat vloer, zorgt de walvisgraat vloer ook voor een rustige uitstraling. Dit komt door de matte afwerking. 

  1. Hoeveelheid visgraatpunten 

Natuurlijk is de traditionele visgraat vloer zo populair geworden door het leuke speelse patroon. De hoeveelheid visgraat punten is bij de walvisgraat minder dan bij de normale visgraat PVC vloer. Zo behoud je wel het patroon, maar wordt de vloer in z’n geheel een stuk rustiger. Dit is een veelvoorkomende reden waarom mensen kiezen voor een walvisgraat vloer ten opzichte van een visgraat vloer. Beide opties zijn mooi in veel verschillende woonstijlen. Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Hou jij meer van een rustiger effect of mag het wel wat drukker van jou?

Welke keuze maak jij?

Heb jij de keuze al gemaakt: een traditionele visgraat vloer of een walvisgraat pvc vloer? Beide opties geven een prachtig, speels effect aan jouw woning. De keuze in kleur is eindeloos. Daardoor is deze vloer geschikt voor ieder interieur. Ontvang jij nog graag advies aan huis? Het kan fijn zijn dat er eens iemand met je mee kijkt en denkt. Een vloer kiezen is namelijk een belangrijke keuze. Deze gaat immers nog jarenlang mee. Laat je adviseren door een van de experts van Stile Floors!