Zomer komt er aan – breng sloten aan op je raam

inbraakpreventie door een erkende slotenmaker

Het wordt weer zomer als het goed is, en dat betekent over het algemeen mooi weer. Heerlijk natuurlijk, maar misschien niet als je in Nederland blijft. Als het in Nederland warm is dan is het vaak meteen ook zo benauwd. Dat is niet altijd even prettig, en zeker niet als je wil slapen en het in je slaapkamer zo bloedheet is.

Sloten op je ramen als ze open staan

Als je ’s zomers de ramen open laat om het lekker te laten doorwaaien, is dat voor inbrekers een  uitgelezen mogelijkheid om het huis in te klimmen en te kijken of er nog iets te halen valt. Slotenmakernieuwegein.nl geeft het advies om sloten op de ramen te laten aanbrengen. Er zijn sloten die er voor zorgen dat het raam open kan staan en de wind lekker zijn ding kan doen, maar inbrekers verhinderd worden om de woning te betreden. Dat is het soort slot dat je in dit geval wil hebben. Het kan dan lekker door waaien en afkoelen, terwijl je geen of weinig risico op inbraak loopt.

Sloten op je ramen als je op vakantie bent

Een heel ander type slot is nodig als je op vakantie gaat. Als je weg bent van huis, laten veel mensen de ramen op een kier staan. Dat is potentieel gevaarlijk, omdat een inbreker dan betrekkelijk eenvoudig een raam verder open kan krijgen en in kan breken. Je wil dat uiteraard voorkomen, en dus is het aan te raden om de ramen goed op slot te doen.

Veel ramen in Nederlandse huizen zijn niet goed van sloten voorzien, in tegenstelling tot de voor- en achterdeuren. Reden genoeg om thuis eens even uit te zoeken hoe het met jullie ramen gesteld is. Een inbreker is sneller binnen dan je misschien denkt, en met slecht of zelfs niet beveiligde ramen maak je het dan ook wel in sommige gevallen erg makkelijk voor ze. Kom je er zelf niet uit en weet je niet precies wat eigenlijk veilig is? Vraag dan je lokale slotenmaker om raad!