Heb je tijdens je vakantie mogen proeven van Arabische sferen? Of ben je zo gek op de atmosfeer die er heerst in je geliefde Marokkaans restaurant? Breng deze sfeer ook bij jou in huis. Kies voor een paar Moorse lampen in je woning en je merkt meteen het verschil! De sfeer wordt intiem, het licht is gedempt en je vindt rust. Wij zochten voor jou alvast een paar voorbeelden van deze prachtige lampen.

Duizend-en-één-nacht

Bekijk bijvoorbeeld het aanbod hanglampen van Directlampen. Wat bij deze oosterse lampen meteen opvalt zijn de schitterende materialen en vooral het feeërieke licht dat de kamer ingestuurd wordt. Oosterse lampen vertonen gaatjes in de lampenkap die zorgen voor sprookjesachtige beelden op je muren en plafond. Het is alsof er duizenden kleine lichtjes door je kamer dwarrelen. Geen wonder dat je bij deze lampen wegdroomt!

Zet je mooie objecten in de kijker

Oosterse lampen zijn ideaal om bijzonder objecten of kunstwerken te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan je oosters handgeknoopte wandtapijtje, die Marokkaanse lage koperen theetafel, dat Indische ladekastje met olifantmotieven of je reuze gouden Buddha beeld. Tot op heden stonden deze voorwerpen er maar wat verweesd bij? Plaats ze in de spotlight met een oosterse lamp en je krijgt meteen de gepaste sfeer.

Oosterse lampen voor heel je woning

Wedden dat je het niet bij één enkele oosterse lamp laat? Eens je de smaak te pakken hebt, wil je dezelfde sfeer creëren in al de kamers van je huis. Breng meer oosterse lampen in huis en je creëert een echte exotische omgeving. Zoek bij je hanglampen ook oosterse tafel-, vloer en wandlampen. Het spel tussen de verschillende lichtbronnen, de glans en de gaatjes-structuren van de armaturen, samen met het glimmende glas brengen jou gewoon in hogere sferen.

Ga je volledig voor oosters?

Je kunt perfect enkel je verlichting in een oosterse sfeer kiezen. Maar je kun je verlichting ook gaan combineren met accessoires om deze wonderbaarlijke sfeer nog sterker door te drukken. Denk bijvoorbeeld aan wierrookstokjes, oosterse stoffen waarin spiegeltjes en lovertjes verwerkt zijn en lockers van Marokkaans leer. Zijden kussens in sprankelende kleuren, Berberse tapijten en Spaanse azulejo-tegeltjes maken het plaatje volledig af!

Over de auteur