Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer, of wil je je huidige badkamer renoveren. Dan zul je bij je zoektocht in sanitair winkels of webshops vast al wel eens de verwarmde badkamerspiegels zijn tegengekomen. Voor sommige mensen is dit een logische oplossing op een veelvoorkomend probleem, andere mensen vragen zich af of dit niet weer een overbodige gadget voor in de badkamer is.

Toch hebben verwarmde badkamerspiegels zeker wel een nuttige functie. Tijdens het douchen of bij het nemen van een warm bad, ontstaat er aardig wat vocht en condens in de badkamer. Zeker wanneer de spiegel zelf koud is, zal er bij een warme douche direct condens op komen. Na het douchen kun je jezelf niet meer bekijken in de spiegel. Wanneer je dit droog probeert te vegen, zul je zien dat de condens vaak snel weer terugkomt, daarnaast onstaan er lelijke vlekken en strepen op de spiegel. Door een verwarmde badkamerspiegel te gebruiken kun je deze problemen voorkomen en kun je jezelf dus altijd direct na het douchen in de spiegel bekijken.

Verwarmde badkamerspiegels kopen

verwarmde badkaemrspiegels

Als je een nieuwe badkamer gaat kopen, doe dan eerst inspiratie op in folders, magazines of websites zoals www.badkamercourant.nl Daar vindt je alles over de laatste trends op het gebied van badkamers en sanitair, wat het makkelijker kan maken om een keuze in een bepaalde richting of stijl te maken. Verwarmde badkamerspiegels zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen. Spiegels met of zonder lijsten kunnen van verwarmingselementen worden voorzien. Heb je een bepaalde spiegel gezien die helemaal aansluit op jouw wensen voor een nieuwe badkamer, dan kan een badkamerspecialist hier vrij eenvoudig een verwarmde badkamerspiegel van maken. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om zelf een verwarmde badkamerspiegel te monteren en aan te brengen.

Wil je de spiegel verwarming zelf aanbrengen, zorg dan altijd dat je de juiste verwarmingset koopt. De set moet namelijk net wat kleiner zijn dan de oppervlakte van de spiegel. Er mogen namelijk geen stukken verwarmingselement onder de spiegel uitsteken. Bij een echte grote spiegel, kunnen er eventueel ook twee losse verwarmingselementen worden gebruikt. De verwarmingselementen worden geleverd in een folie, die goed afgemeten moet worden op de achterzijde van de spiegel. Zorg ervoor dat je nooit in de folie gaat snijden, dit kan erg gevaarlijk zijn. De verwarmingselementen hebben 220 volt nodig en mogen niet in een douchecabine worden geplaatst, hier komt namelijk teveel direct vocht aan te pas. Zou je echt graag een verwarmde badkamerspiegel onder de douche willen, dan zijn hier speciale spiegels voor op de markt. Deze liggen echter qua prijs ook een stuk hoger dan de reguliere verwarmde badkamerspiegels.

Over de auteur