Tips om inkijk bij de ramen te beperken

shutters

Heeft u een mooi raam in uw huis waar veel licht doorheen komt, maar waar helaas ook veel mensen zo naar binnen kijken? Er zijn manieren om de inkijk te beperken en die zijn meestal zeer betaalbaar. Soms geven ze uw huis zelfs een verbeterde uitstraling.

Tip 1: Bloemen

Als u een vensterbank heeft dan is het plaatsen van bloemen een leuke en praktische oplossing tegen pottenkijkers. Het verrijkt uw huis met kleur en lekkere geuren. Heeft u geen vensterbank maar een laag raam? Denk dan eens aan een mooie plant in een pot. Het plaatsen van bloemen en planten houdt niet al het licht tegen waardoor er naast meer kleur nog steeds een grote hoeveelheid licht binnenkomt.

flexibel wonen - bloemen

Tip 2: Privacyfolie

Privacyfolie kent u vast wel. Dit is ondoorzichtig folie dat op ramen wordt geplakt om meer privacy te creëren voor de mensen binnen. Soms is een groot deel van het glas beplakt, maar ook alleen privacyfolie op de gemiddelde ooghoogte is vaak al voldoende. Op deze manier wordt de lichtinval ook niet beperkt.

Tip 3: Glas in lood paneel

Heeft u niet veel ruimte om bloemen of planten neer te zetten maar is privacyfolie voor u ook geen optie? Kijk dan eens naar een glas-in-lood paneel. Dit is glas-in-lood, maar dan een stuk dat u kunt verplaatsen op elk gewenst moment. Door het gekleurde glas wordt de inkijk verminderd, maar er komt nog wel licht doorheen. Daarnaast geeft het ook extra kleur aan uw interieur. Dit paneel is gemakkelijk op het kozijn te plaatsen.

flexibel wonen - glas in lood paneel

Tip 4: Raamverf

Dit is een leuke optie voor als u kinderen heeft. Er is speciale verf voor op ramen te verkrijgen. Misschien heeft u dit wel eens gezien bij kleuterscholen. Daar wordt het regelmatig gebruikt. U kunt zelf kiezen wat er op het raam komt te staan en de verf is er in gezellige kleuren.

 raamverf

Tip 5: Ondoorzichtig glas

U kunt natuurlijk ook kiezen om het glas te laten vervangen door ondoorzichtig glas, zoals vaak in voordeuren te zien is. Hierbij kunt u ervoor kiezen om alleen het onderste gedeelte ondoorzichtig te maken of het hele raam. Dit is wel een wat duurdere optie in vergelijking met de rest. De glas prijzen variëren namelijk van €70 tot €100 per vierkante meter.

Tip 6: Shutters

Shutters zijn veel te zien in de zonnige Europese landen, zoals Spanje en Portugal. Dit zijn een soort deurtjes die voor de ramen zitten. Als u minder inkijk wilt, kunt u deze een stukje inklappen. Dit kan wel veel licht wegnemen, dus bedenk van tevoren in hoeverre u dat belangrijk vindt.

shutters