Tips: inrichten eetkamer

De eetkamer: het is een plek waar je regelmatig tot vaak verblijft om snel of uitgebreid te ontbijten, lunchen en dineren. Maar het inrichten van de eetkamer kan soms wel uitdagend zijn, hoe zorg je ervoor dat alles klopt? Hier vind je enkele tips om de eetkamer goed te gebruiken.

Kijk naar de ruimte

Het is belangrijk om eerst goed in beeld te hebben hoeveel ruimte je kunt gebruiken voor het eetgedeelte. Daarbij is het ook belangrijk om te weten of het eetgedeelte een onderdeel is van de woonkamer of dat het een eigen (afgesloten) ruimte heeft. Zorg dat je eetgedeelte genoeg beweegruimte heeft om zo functioneel te zijn bij veelvoudig gebruik. Kies een plek die niet storend is.

Verlichting

Wanneer je kiest voor een goede locatie van de eetruimte, zorg er ook voor dat de verlichting goed valt: je wilt tenslotte voldoende licht hebben en niet in een donkere hoek zitten. Een centrale grote lamp die boven de tafel hangt is al een goede manier om je eethoek goed op te laten vallen en te verlichten. Of je kiest voor andere stijlvolle verlichting die past bij het interieur.

De juiste meubels

BIj het inrichten van je eetkamer is het uiteraard ook van belang dat je de juiste afmetingen kiest voor de tafel en stoelen. Een te grote tafel in een klein interieur is natuurlijk erg onhandig. Kies voor een geschikt formaat. Ook een ronde tafel kan je plaatsen als je minder uitgebreid eet, zo bespaar je ruimte en vaak vind je ook hier leuke modellen van. Ga naar een eetkamerstoelen outlet om leuke stoelen te kiezen die bij de tafel passen. De prijzen van deze eetkamerstoelen outlet zijn zeer schappelijk waardoor je altijd iets kunt vinden voor jouw voorkeur.

Decoraties

Hoe groot of klein jouw eetruimte is: kijk ook eens naar leuke decoraties die je op de tafel kunt plaatsen. Zo maak je elke eethoek nog een stukje gezelliger. Het nodigt extra uit om wat langer te eten. Denk bijvoorbeeld aan leuke planten, lijstjes of kaarsen.