Tips bij het kiezen van de juiste hordeur voor jou

Steeds meer mensen kiezen voor een hordeur in de lente en zomer om insecten buiten te houden. Op die manier heb je geen last van gezoem in huis en toch een fris windje voor de gewenste verkoeling. Eigenlijk onderscheiden we drie verschillende soorten hordeuren, namelijk plissé deurhor, deurrolhor en schuifhordeur. Bijna elk merk op de markt heeft alle drie de varianten in het assortiment. Hoe je erachter komt welke jij moet nemen? Door verder te lezen, want hieronder leggen we het verschil aan je uit.

De plissé deurhor

Het eerste type hordeur dat we benoemen, en de meest populaire, is de plissé deurhor voor de schuifpui. Deze strak vormgegeven hordeur is gemakkelijk te plaatsen, je hebt hier niet meer dan een dag voor nodig. De plissé hordeur sluit naadloos aan op het kozijn en de hordeur blijft staan in de positie waar jij hem wilt hebben. Dit type hordeur heeft een lage ondergeleider van zo’n 3 mm, waardoor je geen extra verhoging krijgt in de schuifpui, iets wat voor veel mensen een reden is om voor deze variant te kiezen, naast de gemakkelijke en lichte bediening. Je hebt de optie van een enkele, evenals een dubbele plissé hordeur en is in verschillende kleur varianten verkrijgbaar.

De oprolbare hordeur

Voor de oprolbare hordeur wordt ook veel gekozen, omdat deze onwijs sterk en windvast is, erg handig bij spelende kinderen of huisdieren. De deur wordt vaak geleverd voor gewone deuren, maar is ook goed te plaatsen voor een schuifpui. Dit type roldeur heeft een veersysteem waardoor deze automatisch achter je dicht gaat op het moment dat je de bedieningslat loslaat. Moet de hordeur standaard tot een bepaalde stand oprollen? Geen probleem, want dit is gemakkelijk in te stellen bij dit type hordeur. 

De schuifhordeur

De schuifhordeur is ontwikkeld voor grote deuropeningen en schuifpuien. Hiervoor wordt de  deurhor in een rails geplaatst, net voor de schuifpui. Deze variant van de hordeur kun je ook aanschaffen met zogenaamd ‘pollengaas.’ Dit is een hele fijne hor, die de pollen van bloemen, planten en bomen buiten houdt… ideaal voor allergieën zoals hooikoorts. Wil je in de latere herfst en winter geen last hebben van de hordeur omdat die dan toch niet nodig is? Geen probleem, de hordeuren kunnen namelijk gemakkelijk uit de rails worden gehaald. Voor een schuifhordeur is naast de deur van de schuifpui wel extra ruimte nodig.